Acasă Politic Inundaţii în sudul României

Inundaţii în sudul României

DISTRIBUIȚI

 126654 – 07032014 – Sute de gospodarii din judetele Olt si Dolj au fost acoperite de ape, dupa ce hidrologii au emis un cod portocaliu de inundatii valabil pana vineri seara pentru mai multe rauri din sudul tarii.

In municipiul Craiova, zeci de case au fost inundate, iar mai multe strazi se afla sub ape, potrivit Romania Libera.

Mai mult, cinci drumuri judetene din Olt au fost inchise din cauza inundatiilor, iar un dig de pe raul Teslui din judetul Dolj s-a rupt. Incidentul s-a produs in zona localitatii Dragotesti, unde mai multe locuinte au fost inundate.

Totodata, zeci de persoane din Olt au fost evacuate, cea mai grava situatie fiind in Movileni. Pompierii s-au luptat cu viiturile de joi dupa-amiaza, intervenind cu saci de nisip.

Alte doua localitati afectate din Olt sunt Serbanesti si Schitu, unde, de asemenea, numeroase gospodarii au fost inundate.

Raurile Desnatui si Terpezita (judetul Dolj), Raznic, Teslui si Beica (judetul Olt) sunt sub cod portocaliu de inundatii pana vineri, la orele 18.00, potrivit unei avertizari emise de Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA).

Totodata, pana vineri la orele 18.00, este cod galben pe Drincea (judetul Mehedinti), Jiu – sector Filiasi-Podari (judetul Dolj) si pe unii afluenti din bazinul mijlociu si inferior (judetele Mehedinti, Gorj si Dolj), pe Oltet (judetele Gorj si Valcea) si pe unii afluenti ai Oltului inferior din judetele Olt si Valcea.

De asemenea a fost instituit cod galben pe raurile din bazinele Vedea (judetele Olt, Arges si Teleorman), Calmatui (judetul Teleorman) si Neajlov (judetele Dambovita si Giurgiu), valabil tot pana vineri seara. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.