Acasă Centru Covasna Marko Bela: Adversarii maghiarilor sunt ignoranta si lipsa de solidaritate, nu românii

Marko Bela: Adversarii maghiarilor sunt ignoranta si lipsa de solidaritate, nu românii

DISTRIBUIȚI

– 127258 – 308032014  – Senatorul UDMR Marko Bela a declarat sambata, la Odorheiul Secuiesc, unde a avut loc lansarea candidatilor Uniunii pentru alegerile europarlamentare din luna mai, ca adversarii comunitatii maghiare nu sunt romanii, ci ignoranta si lipsa de solidaritate.

Marko Bela a afirmat ca pentru comunitatea maghiara din Romania este extrem de important sa fie reprezentata la Bucuresti si la Bruxelles, pentru ca in acest fel poate milita pentru drepturile ei si pentru apararea identitatii nationale.

„Unii ar putea spune ca romanii sunt adversarii nostri. Poate ca sunt adevarate aceste spuse, pentru ca in ultimii ani am fost pusi de multe ori in postura de a ne confrunta cu reprezentantii romanilor pentru apararea drepturilor noastre si am avut meciuri cu ei. (…) Dar tin sa spun ca nu acesta este adversarul nostru cel mai puternic. Cel mai periculos adversar este ignoranta celor care ne spun ca nu are sens sa mergem la Bucuresti sau la Bruxelles sa facem politica. (…) Ce rost are sa mergem acolo, ce pot face cativa oameni? Acesta este adevaratul adversar – lipsa de credinta, ignoranta si lipsa de interes care ne spun ca nu avem sanse”, a spus Marko Bela de la tribuna, indemnand membrii comunitatii maghiare sa nu trateze cu indiferenta alegerile si sa-si exercite dreptul la vot, potrivit Ziare.com.

In context, el a mentionat ca poate alta ar fi fost istoria maghiarilor daca acestia ar fi avut reprezentanti in Europa in momentul in care Tratatul de la Trianon le-a pecetluit soarta.

„De la Trianon incoace am tot pierdut. (…) Dar in 1989 ni s-a dat o noua sansa de victorie. (…) Fara noi (UDMR) la Bucuresti nu ar fi fost posibila aderarea Romaniei la NATO in urma cu 10 ani si nici intrarea in Uniunea Europeana in urma cu sapte ani. E nevoie de acel procent de 5-6% pentru ca Romania sa mearga in directia corecta. (…) Cand nu am fost reprezentati in Europa iata ce s-a intamplat la Trianon. (…) Putea sa se intample altfel, putea sa fie altfel istoria. (…) De asta e important sa fie la Bruxelles 1-2-3 oameni, daca vom fi prezenti nu se vor putea lua decizii impotriva noastra pentru ca vom avea un cuvant de spus”, a mai declarat Marko Bela.

La festivitatea de lansare a candidatilor UDMR pentru alegerile europarlamentare, care a avut loc la Sala sporturilor din Odorheiul Secuiesc, au participat circa 1.500 de persoane. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.