Acasă Externe Preşedintele Lituaniei: După Ucraina, următoarea ţintă a Rusiei este Republica Moldova

Preşedintele Lituaniei: După Ucraina, următoarea ţintă a Rusiei este Republica Moldova

DISTRIBUIȚI

 126657 – 07032014 – Presedintele Lituaniei, Dalia Gribauskaite, a avertizat ca, dupa ce a ocupat Crimeea, Rusia ar putea incerca sa retraseze granitele si ca Republica Moldova, statele baltice si Polonia vor fi urmatoarele la rand dupa Ucraina.

„Europa trebuie, in primul rand, sa realizeze ca ceea ce Rusia face acum este o incercare de a retrasa harta si granitele postbelice. Asadar, Ucraina este prima, Moldova va urma si, in cele din urma, poate ajunge in statele baltice si in Polonia”, a spus Gribauskaite, la Bruxelles, prezenta la reuniunea Consiliului European.

Potrivit presedintelui Lituaniei, Rusia a incalcat de asemenea intelegerile internationale, organizand exercitii militare in regiunea Kaliningrad, de langa granita lituaniana, saptamana trecuta, iar esecul tarii de a-si respecta angajamentele „devine o amenintare pentru intreaga Europa”.

„Rusia actioneaza complet impotriva standardelor internationale, incalcandu-si propriile angajamente internationale, iar aceasta inseamna ca Rusia devine o amenintare pentru intreaga Europa”, a spus Dalia Gribauskaite, inaintea intalnirii liderilor europeni destinata discutiilor despre ajutorul acordat Ucrainei si posibilele sanctiuni impotriva Rusiei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.