Acasă Nord-Vest Cluj Preşedintele Ungariei, în vizită neoficială în Transilvania

Preşedintele Ungariei, în vizită neoficială în Transilvania

DISTRIBUIȚI

126882 – 16032014 –   Ader Janos, preşedintele Ungariei, se va afla de luni într-o vizita neoficială în Transilvania. Prima oprire a acestuia va fi la Sfântu-Gheorghe. Luni seara, prezenţa sa este confirmată la Teatrul „Tamasi Aron”, unde va urmări piesa Hamlet.

Marţi dimineaţă, el va vizita expoziţia “Victimele Războiului de Independenţă” de la Muzeul Naţional al Secuilor. Următoarea destinaţie a preşedintelui este Muzeul „Haszmann Pal” din localitatea covăsneană Cernat. Ader Janos urmează să depună o coroană de flori la statuia lui Gabor Aron din Târgu-Secuiesc, apoi va ridica un stâlp funerar din lemn sculptat la Monumentul Eroilor secui Paşoptişti din Pasul Niergeş (Piatra Niergeş). Vizita în România va continua la Miercurea-Ciuc, urmată de o depunere de coroane de flori la monumentul din Siculeni şi o vizită la biserica armeană din Gheorgheni. Vizita neoficială se va încheia la Cluj-Napoca.

Vizita privată de săptămâna viitoare este a treia pe care o întreprinde şeful statului ungar în România, după cea din mai 2013, când a participat la pelerinajul de Rusaliile catolice de la Şumuleu Ciuc, judeţul Harghita, şi cea din iulie 2013, când şi-a petrecut concediul, alături de familie, în judeţul Harghita. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.