Acasă Externe Agenda Europeana Spriijin european pentru Ucraina

Spriijin european pentru Ucraina

DISTRIBUIȚI

126614 – 05032014  –  Comisia Europeană a convenit astăzi asupra unui pachet financiar, în valoare de 11 miliarde de euro, cu măsuri concrete pentru a sprijini punct de vedere economic și financiar Ucraina. Aceste măsuri ar trebui să fie văzute ca o contribuție a Comisiei la efortul european și internațional pentru a sprijini reformele economice și politice ale Ucrainei și va fi prezentat șefilor de stat și de guvern din UE la întâlnirea extraordinară joi.

„Prioritatea imediată pentru UE este de a contribui la o soluție pașnică la criza actuală, cu respectarea deplină a dreptului internațional „, a spus președintele Barroso.

„În paralel, comunitatea internațională ttrebuie să se mobilizeze pentru a ajuta Ucraina să își stabilizeze situația economică și financiară. Comisia Europeană propune astăzi un pachet conceput pentru a ajuta un guvern angajat și orientat reforme în reconstruirea unui viitor stabil și prosper pentru Ucraina”.

Pachetul de sprijin pentru Ucraina stabilește principalele măsuri concrete pe care Comisia le propune pe termen scurt și mediu pentru a contribui la stabilizarea Ucrainei și a o asista în trecerea spre reformele politice și economice.

În timp ce unele dintre aceste măsuri pot fi efectuate rapid, altele vor necesita o planificare și o pregătire suplimentară.

La baza acestei abordări este ambiția de a ajuta Ucraina să îndeplinească aspirațiile care au fost demonstrat în mod clar de către cetățenii și societatea civilă în ultimele săptămâni, în evenimentele fără precedent de la Kiev și în întreaga țară .

Elementele cheie ale pachetului convenit astăzi includ 3 miliarde euro de la bugetul UE în următorii ani, 1,6 miliarde euro în împrumuturi de macro asistență financiară (AMF) și un pachet de asistență de granturi de 1,4 miliarde euro.

De asemenea, Banca Europeană de Investiții și Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare vor acorda până la 8 miliarde euro.

S-a convenir, de asemenea, asupra creării unei platforme de coordonare a donatorilor, dar și aplicarea provizorie a Acordului Aprofundat și de Liber Schimb.

Crearea unui Forum al Investitorilor la nivel înalt (Task Force), modernizarea sistemului de gazoducte din Ucraina, accelerarea Planului de Acțiuni privind liberalizarea vizelor în cadrul stabilit și lansarea unei oferte de parteneriat pentru mobilitate, asistență tehnică pentru reforma Constituțională, a sistemului judiciar și pregătirea alegerilor.- PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.