Acasă Externe UE: ”Referendumul este ilegal și nelegitim și rezultatul nu va fi recunoscut”

UE: ”Referendumul este ilegal și nelegitim și rezultatul nu va fi recunoscut”

DISTRIBUIȚI
ue

126893 – 17032014 – După cum sa afirmat de către toți cei 28 de șefi de stat sau de guvern din UE la 6 martie 2014, Uniunea Europeană consideră că desfășurarea referendumului cu privire la viitorul statut al teritoriului Ucrainei ca fiind contrară Constituției Ucrainei și a dreptului internațional. Referendumul este ilegal și nelegitim și rezultatul său nu va fi recunoscut, se arată într-o declarație comună privind Crimeea a președintelui Consiliului European, Herman Van Rompuy, și președintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso.

Liderii europeni consideră că soluția pentru criza din Ucraina trebuie să se bazeze pe integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, în cadrul Constituției Ucrainei, precum și respectarea strictă a standardelor internaționale. ”Numai lucrând împreună prin procese diplomatice, inclusiv discuții directe între guvernele din Ucraina și Rusia, putem găsi o soluție la criză. Uniunea Europeană are o responsabilitate specială pentru pace, stabilitate și prosperitate pe continentul european și va continua urmărirea acestor obiective, folosind toate canalele disponibile”, se mai arată în document.

Cei doi au condamnat din nou încălcarea neprovocată a suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei și au invitat Rusia să-și retragă forțele armate în zonele de staționare permanentă, în conformitate cu acordurile relevante.

În cursul zilei de luni, miniștrii Afacerilor Externe din UE vor evalua la Bruxelles situația creată și vor decide cu privire la măsuri suplimentare, conform declarației șefilor de stat și de guvern din UE din 6 martie. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.