Acasă Nord-Vest Bihor Bihor: Vicepreşedinte al CJ, urmărit penal

Bihor: Vicepreşedinte al CJ, urmărit penal

DISTRIBUIȚI

127892 – 24042014 –   Procurorii DNA au dispus urmărirea penală față de vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Bihor, Kiss Alexandru Iosif Francisc, acuzat de luare de mită, abuz în serviciu și spălare a banilor.

Kiss, care deține și funcția de președinte UDMR Bihor, ar fi pus în aplicare un mecanism financiar alături de doi oameni de afaceri prin intermedul căruia, în perioada 2005-2006, s-a adus statului un prejudiciu de 600.000 euro.           ”Spălarea banilor a fost efectuată sub masca plății (de către Selina S.R.L. Oradea) a unor utilaje pe care Trameco S.A. le-a importat de la firme din Germania și Olanda, prin intermediul societății Wasleys Worldwide LLC Washington, controlată de suspectul Bojtor Vilmos-Laszlo.

Deși societățile din grupul Selina au negociat direct cu furnizorii germani și olandezi, achiziția utilajelor a fost făcută prin intermediul societății paravan Wasleys Worldwide LLC Washington la prețuri mult mai mari”, se arată într-un comunicat al DNA.

Acesta ar fi luat mită de la suspectul Rus Beneamin în perioada în care ocupa funcția de președinte al Consiliului Județean Bihor pentru a favoriza o societate pentru vânzarea unor terenuri din municipiul Oradea.

Prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor de serviciu de către suspectul Kiss Alexandru-Iosif-Francisc, în cadrul celor două proceduri de vânzare de terenuri, Consiliul Județean Bihor a fost prejudiciat cu circa 8,6 milioane euro, susțin procurorii DNA. – PROMPT MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.