Acasă Externe Bruxelles: Europarlamentarii PDL cer demisia lui Martin Schulz

Bruxelles: Europarlamentarii PDL cer demisia lui Martin Schulz

DISTRIBUIȚI

127574 – 10042014 – Europarlamentarii PDL cer demisia președintelui Parlamentului European (PE), Martin Schulz, și cer socialiștilor români să își refacă poziția față de declarațiile greve ale candidatului lor la președintele Comisiei Europene cu privire la Crimeea, relatează Hotnews.ro.

„Respingem declarațiile făcute de socialistul Martin Schulz și îi cerem acestuia să precizeze din ce poziție a făcut aceste afirmații. Un european care pune ”interesele comune” cu Rusia mai presus de valorile democratice nu are ce căuta la conducerea Parlamentului European. Martin Schulz vorbește de credibilitatea Uniunii Europene și de luarea unor decizii corecte. O decizie corectă ar fi ca Martin Schulz să-și dea demisia din funcția de președinte al Parlamentului European și astfel eforturile făcute de Europa în relația cu partenerii săi estici vor fi mai credibile”, a declarat Theodor Stolojan, șeful delegației PDL din Grupul PPE în Parlamentul European.

Reacția democrat-liberalilor vine după ce, marți, Martin Schulz a făcut apel la prudență asupra crizei ucrainene și a precizat că se opune ”pentru moment” unor noi sancțiuni împotriva Rusiei, țară cu care Uniunea Europeană are ”interese comune”.

Stolojan afirmă că declarațiile lui Schulz sunt „în contradicție cu poziția UE și a întregului Occident, de a nu recunoaște alipirea ilegală a Crimeei de către Rusia”.

„Cerem europarlamentarilor români din grupul socialiștilor să își facă publică poziția față de declarațiile candidatului lor la președinția Comisiei Europene. Alegătorii trebuie să știe dacă un vot dat socialiștilor poate atrage după sine un troc între principiile democratice și aspirațiile colonialiste ale Rusiei”, adaugă și Marian-Jean Marinescu, vicepreședintele Grupului PPE în Parlamentul European.

PDL și europarlamentarii PDL consideră că Uniunea Europeană trebuie să fie consecventă și fermă în raport cu Federația Rusă, inclusiv prin aplicarea de noi sancțiuni dacă intervenția Kremlinului în Ucraina nu încetează. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.