Acasă Externe Bruxelles: Fără vize în UE pentru cetăţenii Republicii Moldova din 28 aprilie

Bruxelles: Fără vize în UE pentru cetăţenii Republicii Moldova din 28 aprilie

DISTRIBUIȚI

 127353 – 02042014 – Regulamentul privind eliminarea vizelor pentru toti cetatenii Republicii Moldova va fi semnat la data de 3 aprilie 2014 de catre președintele Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene, urmand ca acesta sa fie publicat in Jurnalul Oficial al UE la data 8 aprilie.

Regulamentul va intra in vigoare pe 28 aprilie 2014, zi in care granitele statelor membre ale Uniunii Europene se vor deschide pentru toti cetatenii Republicii Moldova, oriunde s-ar afla.

Conform acestui regulament, toti cetatenii Repulicii Moldova vor putea calatori fara vize in 26 de state ale Uniunii Europene, mai putin, deocamdata, Marea Britanie si Irlanda.

“Aceasta decizie este un vis implinit pentru Republica Moldova care le ofera astfel cetatenilor ei dreptul la calatorii fara vize in state membre UE, ca orice alt cetatean al Uniunii Europene. Este si pentru mine un obiectiv atins, pentru ca am muncit mult pentru accelerarea procedurii de ridicare a vizelor, asa cum actionez in prezent pentru semnarea rapida a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana”, a declarat Monica Macovei, presedinte al Comisiei de Cooperare Parlamentara UE- Republica Moldova.

“Odata cu liberalizarea vizelor, cei care calatoresc in statele Ununii vor putea primi si permise de munca daca isi gasesc un loc de munca. De asemenea, rudele celor care muncesc in state UE ii vor putea vizita fara restrictia vizelor. Acesta a fost inceputul cu toate statele care acum sunt candidate pentru intrarea in Uniunea Europena sau au intrat deja. Acestea sunt garantii pentru Republica Moldova ca eforturile sale pro-europene sunt apreciate si ca drumul          firesc este catre Vest, catre democratie, bunastare, drepturi individuale si valori europene, care aduc libertate si prosperitate pentru toti cetatenii Republicii Moldova”, a concluzionat Monica Macovei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.