Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Diaconu și Vadim, candidează

Bucureşti: Diaconu și Vadim, candidează

DISTRIBUIȚI

127565 – 10042014 – Curtea de Apel Bucureşti a decis definitive că Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, menţinînd decizia în sens luată de Tribunalul Bucureşti. Prin decizia de mioercuri, Curtea de Apel Bucureşti a respins contestaţiile faţă de hotărârea tribunalului înaintate de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) şi Ministerul Public.

Tribunalul Bucureşti a admis, la 5 aprilie, contestaţia lui Mircea Diaconu privind candidatura sa ca independent la alegerile europarlamentare. Decizia a fost atacată la Curtea de Apel   Bucureşti, care, miercuri, a menţinut decizia tribunalului, astfel că Diaconu poate candida, în mai, la europarlamentare.

Mircea Diaconu a contestat la Tribunalul Bucureşti decizia Biroului Electoral Central (BEC) prin care i-a fost respinsă candidatura.

El şi-a depus, la 26 martie, la BEC, dosarul de candidatură şi listele de susţinători pentru a intra în alegerile europarlamentare în calitate de candidat independent. Diaconu anunţase la 19 martie că şi-a dat demisia din PNL şi va candida independent la alegerile europarlamentare.

ANI a trimis BEC, tot la 26 martie, o informare în care se arăta că Mircea Diaconu nu îndeplineşte condiţiile legale de validare a candidaturii sale pentru Parlamentul European.

De asemenea, Curtea de Apel a decis că și Corneliu Vadim Tudor poate candida la alegerile pentru Parlamentul European. Politicianul făcuse contestaţie la decizia din 6 aprilie a Tribunalului Capitalei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.