Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Grupare româno-chineză, specializată în evaziune şi spălare de bani

Bucureşti: Grupare româno-chineză, specializată în evaziune şi spălare de bani

DISTRIBUIȚI

127553 – 09042014 –.  Procurorii DIICOT – Structura Centrală, împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate au efectuat 20 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi în judeţul Ilfov, în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unei grupări  organizate formată din 68 de persoane, specializată în evaziune fiscală şi spălare de bani.

          Potrivit procurorilor, în perioada 2011 – 2013, pe teritoriul României, în contextul desfăşurării de relaţii comerciale cu alte state, s-a constituit un grup infracţional, format din cetăţeni de naţionalitate chineză şi română, asociaţi şi administratori ai unor societăţi comerciale cu personalitate juridică română, care au desfăşurat o amplă activitate evazionistă provenită din comercializarea produselor importate din China – textile, încălţăminte, articole de uz casnic şi de construcţie.

          Membrii grupării  înregistrau în contabilitatea societăţilor comerciale pe care le administrau facturi fiscale fictive, provenite de la societăţi tip „ fantomă”, coordonate de asemenea, de către

aceştia, scopul fiind înregistrarea de cheltuieli nereale în vederea diminuării taxelor şi impozitelor datorate  bugetului consolidat al statului.

Prejudiciul cauzat este de aproximativ 8,5 milioane euro și s-au dispus măsuri asiguratorii. 25 de persoane vor fi audiate la DIICOT, iar 50 de persoane juridice se află sub investigație. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.