Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Liviu Dragnea: Zeci de localităţi sunt în insolvenţă

Bucureşti: Liviu Dragnea: Zeci de localităţi sunt în insolvenţă

DISTRIBUIȚI

127598 – 11042014 – Zeci de localitati din tara sunt in insolventa sau se pregatesc sa intre, a declarat ministrul Dezvoltarii Regionale, vicepremierul Liviu Dragnea, dezvaluind ca cele mai multe au derulat fonduri europene, au avut probleme in dezvoltarea proiectelor si acum trebuie sa dea banii integral inapoi.  „Sunt cateva situatii de localitati care au arierate foarte mari. De exemplu, sunt comune in care fostii primari au depus si au obtinut finantari europene – in majoritate sunt la PNDR, la Agricultura – si, din varii motive, nu au derulat asa cum trebuie procedurile de achizitie si de implementare a proiectului si sunt obligate, localitatile respective, sa returneze toata suma in euro pe care au primit-o de la programele de la Agricultura. E vorba de cateva zeci, ori 40, ori 60 si ceva de comune”, a spus Liviu Dragnea, potrivit Bursa.

Ministrul Dezvoltarii Regionale crede ca problema se poate rezolva prin apelul la bugetul de stat, care ar putea sa suporte plata arieratelor acestor localitati, si ca aceasta solutie e discutata in acest moment cu ministrul de Finante si ministrul Agriculturii.

Conditia, spune Dragnea, e ca entitatile administrative care au acumulat datoriile respective sa nu fie implicate in acte de frauda si sa nu fie urmarite penal.

„Toate corectiile financiare care nu sunt insotite de cercetari penale, dosare in instanta sau alte fraude sa poata sa fie suportate de la bugetul de stat pentru a putea elibera localitatile sau judetele respective de aceasta presiune uriasa”, a spus Dragnea.

In 2013, Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta care permite primariilor sa intre intr-o stare insolventa asemanatoare celei in care intra si companiile. Astfel, primariile isi pot continua activitatea, fara sa fie blocate in instanta de firmele care vor sa-si recupereze datoriile. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.