Acasă Sud-Est Braila Bucureşti: Raport negativ pentru transferul de terenuri către Consiliul Judeţean Brăila

Bucureşti: Raport negativ pentru transferul de terenuri către Consiliul Judeţean Brăila

DISTRIBUIȚI

127368 – 03042014 – În cadrul şedinţei din 2 aprilie a. c. a Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice, a fost dezbătut proiectul de Lege pentru aprobarea ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.81/2013 privind transmiterea unor terenuri din domeniul public al statului şi din administrarea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu Şişeşti” – Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila şi administrarea Consiliului Judeţean Brăila. Discuţiile au avut loc în prezenţa şi cu participarea reprezentanţilor Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), precum şi a conducerii Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”.

Iniţial, prima cameră sesizată – Senatul a adoptat în mod tacit proiectul de lege în forma prezentată de iniţiator – Guvernul României.

În timpul dezbaterilor de miercuri, mai mulţi membri ai Comisiei pentru agricultură, parlamentari PSD, au solicitat amânarea dezbaterii proiectului de lege mai sus menţionat pentru două săptămâni. Deputaţii PNL şi PDL au cerut, însă, respingerea iniţiativei, motivând că suprafaţa totală de 2815,52 hectare a Staţiunii de Cercetare-Dezvoltare Agricolă Brăila, aparţinând de Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, trebuie să rămână în continuare în folosinţa cercetării româneşti, pentru multiplicarea materialului săditor, şi nu în folosinţa Consiliului Judeţean Brăila.

Propunerea de respingere supusă la vot de către preşedintele Nini Săpunaru a fost adoptată cu 10 voturi „pentru” şi 7 „împotrivă”, urmând a se întocmi un raport negativ.

„Restrângerea suprafeţelor unităţilor de cercetare agricolă a limitat în ultimii ani capacitatea de producere a seminţelor din soiurile şi hibrizii româneşti, astfel că producătorii agricoli sunt nevoiţi să folosească material săditor din import, mult mai scump decât cel autohton

şi neadaptat la condiţiile climatice din România. Aşa am ajuns în situaţia ca soiurile autohtone să se piardă şi consider că votul de astăzi al Comisiei pentru agricultură este un vot pentru salvarea cercetării agricole româneşti”, a declarat deputatul PNL Nini Săpunaru, preşedintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.