Acasă Externe Maramureș: Cooperare româno-ucrainiană pentru intervenții în situații de urgență

Maramureș: Cooperare româno-ucrainiană pentru intervenții în situații de urgență

DISTRIBUIȚI

127522 – 08042014 – Comuna Moisei (Maramureş) și comuna Seredne Vodiane (Apşa de Mijloc) raionul Rachiv, regiunea Transkarpatia (Ucraina) colaborează în cadrul unui proiect transfrontalier privind intervenția în situații de urgență, transmite www.timpromanesc.ro. În cadrul proiectului, vor fi cumpărate o maşină de pompieri, o salvare şi un utilaj de deszăpezire pentru comuna Moisei, respectiv o maşină de pompieri şi un utilaj de deszăpezire pentru comuna Seredne Vodiane ( Apsa de Mijloc) raionul Rachiv. Valoarea maşinilor de intervenţie se ridică la circa 230.000 de euro, iar finanțarea este asigurată prin Programul de Cooperare Transfrontalieră ENPI Ungaria-Slovacia-România-Ucraina.

În cadrul proiectului, astăzi (8 aprilie 2014 – n.r.), la Primăria Moisei (Maramureş) a avut loc o întâlnire între partenerii români și ucrainieni, la care au participat reprezentanți ai Instituției Prefectului Maramureș, ai autorității locale, precum și preşedintele Administraţiei Regionale de Stat Transkarpatia Valerii Valeriovici Luncenko, împreună cu reprezentanţii Administraţiei Regionale, consulul general al României la Cernăuţi, Eleonora Moldovan, consulul general al Ucrainei la Suceava, Vasyl Boiechko, şi primarul localităţii Biserica Albă Gheorghe Berinde.

După întâlnire, prefectul de Maramureş, Anton Rohian,împreună cu reprezentanţii ucrainieni au mers în ocalitatea Biserica Albă, (Ucraina), unde va fi ridicat, tot din fonduri nerambursabile, un nou pod peste Tisa, care va face legătura cu Ucraina prin zona Sighetu Marmației. Proiectul de cooperare între autoritățile maramureșene și cele ucrainene vizează și deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, între Sighetu Marmației și Biserica Alba. Acesta va avea un regim de trafic internațional pentru persoane, mijloace de transport și marfă. –  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.