Acasă Economie Sibiu: 333 tone motorină, confiscate la Sălişte

Sibiu: 333 tone motorină, confiscate la Sălişte

DISTRIBUIȚI

127721 – 16042014 – Inspectorii antifraudă fiscală au identificat două staţii de distribuţie carburant din localitatea Sălişte, judeţul Sibiu, unde erau depozitate fără autorizaţie 393.294,4 litri motorină Euro 5 Arctic în vederea comercializării. Pentru sancţionarea firmei proprietare a acestor staţii de alimentare inspectorii au dispus amendarea contravenţională cu 50.000 lei, confiscarea celor peste 333 tone de carburant şi suspendarea pentru o lună a activităţii de comercializare a produselor energetice (motorină, benzină, GPL) pentru toate cele 16 staţii de distribuţie ale societăţii, potrivit unui comunicat al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).          Pentru staţiile de distribuţie a carburantului societatea deţinea atestat de comercializare en detail motorină şi benzină pentru un număr de rezervoare de două ori mai mic decât cel deţinut şi operat în realitate. Carburantul depozitat fără autorizaţie reprezenta 70% din motorina destinată comercializării şi avea o valoare totală de 2.469.888,83 lei.

Procedura de valorificare a bunurilor devenite proprietatea statului este în plină desfăşurare, până în prezent s-a încasat şi virat la bugetul de stat suma de 1.175.950,26 lei.

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală continuă măsurile de identificare şi sancţionare a societăţilor care au achiziţionat carburanţi înainte de 1 aprilie 2014 (data intrării în vigoare a majorării accizei) şi îi depozitează fără autorizaţie în vederea comercializării ulterioare cu preţ majorat, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.