Acasă Externe SUA: Au fost descoperite firmele lui Marta

SUA: Au fost descoperite firmele lui Marta

DISTRIBUIȚI

127321 – 01042014 –  Printre documentele aflate pe masa judecatorului american care se va pronunta in privinta extradarii sotilor Radu si Diana Nemes in Romania se afla si un referat intocmit pe 15 octombrie 2012 de catre doi procurori DNA. Cei doi, Gheorghe Popovici si Dan Badea, se ocupa de dosarul Blejnar – Marta si au facut pentru colegii lor americani un istoric al dosarului penal din Romania, potrivit Hotnews.ro.

Potrivit procurorilor romani, sotii Nemes sunt acuzati, alaturi de Codrut Marta, seful de cabinet al fostului presedinte al ANAF Sorin Blejnar, de evaziune fiscala in valoare de mai bine de 50 de milioane de euro, frauda rezultata din operatiuni ilegale cu produse petroliere.

Inscrisul  trimis americanilor dezvaluie, printre altele, si faptul ca autoritatile judiciare din Romania au descoperit trei societati de tip offshore infiintate de fostul sef de cabinet al lui Sorin Blejnar, Codrut Marta.

„In activitatile specifice s-a efectuat o perchezitie la domiciliul lui Marta Codrut Alexandru imprejurare in care au fost descoperite documente care atesta ca Marta Codrut Alexandru a infiintat Corvallys Investments Ltd (denumire asemanatoare cu Corralys Investment Ltd) urmata de infiintarea Mainard Investment Ltd, Mainard Holdings Ltd, toate cu sediul in BVI cu conturi deschise la Barclays si Crystal World Wide din Insulele Virgine”, arata procurorii romani in referatul trimis autoritatilor americane. Corralys Investment Ltd la care se face referire in documentul amintit este un alt offshore controlat de catre sotii Nemes. Aceasta firma a fost folosita pentru transferul a milioane de dolari in Statele Unite. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.