Acasă Social Teleorman: Liviu Dragnea nu vrea funcţionari, comozi

Teleorman: Liviu Dragnea nu vrea funcţionari, comozi

DISTRIBUIȚI

127811 – 22042014 –  Ministrul Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a cerut autorităţilor din Teleorman ca la operaţiunea de evaluare a pagubelor produse de inundaţii să nu fie trimişi funcţionari care nu vor să îşi „murdărească pantofii” sau nu au răbdare să discute cu localnicii.

„Nu vreau să fie o acţiune în care ajung acolo tot felul de funcţionari care nici nu vor să intre în curte, ca să nu îşi murdărească pantofii de noroi, sau oameni care nu au răbdare să discute cu oamenii, să facă o evaluare serioasă”, a spus Dragnea, într-o şedinţă organizată la prefectura Teleorman, potrivit Realitatea Tv.

El a arătat că Guvernul va acorda materiale de construcţie pentru refacerea caselor inundate, iar necesarul exact de materiale trebuie prezentat Guvernului săptămâna viitoare.

Premierul Ponta şi vicepremierul Dragnea au ajuns marţi dimineaţa în satul Beiu (judeţul Teleorman) şi s-au urcat într-o barcă pneumatică pentru a vizita mai multe zone inundate.

Ei au anunţat că Guvernul va aloca 15 milioane lei pentru construirea unui dig şi alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea şi Teleormanul, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârşitul lunii august.

Şeful Guvernului a asigurat că vor fi alocate şi materiale de construcţie pentru repararea caselor inundate.

Un număr de 65 de persoane din Teleorman sunt încă evacuate din locuinţe, iar 14 localităţi din judeţ sunt afectate de inundaţii marţi, viiturile afectând zeci de kilometri de drum, poduri şi podeţe, dar şi sedii ale unor agenţi economici, respectiv o moară, un magazin şi un bar.

Potrivit informaţiilor oferite, marţi, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman, 14 localităţi sunt afectate, marţi dimineaţă, de inundaţii.

Cel mai nou bilanţ dat publicităţii de ISU Teleorman arată că, marţi, sunt inundate 168 de case, 360 de curţi, 679 de anexe gospodăreşti, o moară, un magazin, un bar şi sunt colmatate 744 de fântâni.

Marţi dimineaţă, 65 de persoane sunt în continuare evacuate din case, cele mai multe din comunele Ciolăneşti şi Siliştea Gumeşti. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.