Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: “Cărți din suflet pentru satele din Republica Moldova”

Bucureşti: “Cărți din suflet pentru satele din Republica Moldova”

DISTRIBUIȚI

 128314 – 14052014  –  Bucurestenii sunt invitati sa doneze carti de literatura romana si universala pentru biblioteca din satul Maximova din Republica Moldova, in cadrul campaniei “Carti din suflet pentru satele din Republica Moldova”, initiata de filiala PNL Sector 2, la sediul sau din soseaua Stefan cel Mare, nr. 31.

Campania a fost lansata marti, 13 mai 2014, in prezenta eurodeputatului PNL Renate Weber – candidatul regiunii Bucuresti-Ilfov la alegerile pentru Parlamentul European din 25 mai, a presedintelui filialei PNL Sector 2, Adrian Neacsu, a presedintei Organizaţiei Femeilor Liberale, Lacramioara Fontoura, si a studentului Timur Rusu din Republica Moldova,.

Proiectul va dura zece zile, pana pe 22 mai, inclusiv, dupa care, la inceputul lunii iunie, toate cartile stranse vor fi transportate la destinatie, in Republica Moldova, a explicat Renate Weber.

„Va multumesc tuturor celor care ati venit deja si ati adus carti, precum si celor care veti veni in zilele urmatoare! Avem tot sprijinul pentru aceasta campanie din partea Ambasadorului Romaniei la Chisinau, dl. Marius Lazurca si pentru acest lucru doresc sa ii multumesc. In mod deosebit am fost rugati de dl. Ambasador sa strangem carti pentru copii de varsta scolara si prescolara, pentru ca, in principal, acesta e segmentul vaduvit de carte in limba romana in satul Maximovca, dar si in alte sate din Moldova”, a spus eurodeputatul PNL.

Renate Weber a vorbit, in cadrul evenimentului de lansare a campaniei, si de relatia stransa pe care Romania o are cu Republica Moldova, dar si de importanta apropiatelor alegeri europarlamentare:

„Profit de acest eveniment ca sa adresez o invitatie cetatenilor romani din Republica Moldova sau cetatenilor cu dubla cetatenie din Republica Moldova (si moldoveana, si romaneasca): sa vina la vot pe 25 mai! Cred ca in acest context, atat de tensionat si complicat, in care Republica Moldova are nevoie de foarte mult ajutor din partea Romaniei si a Uniunii Europene, este bine ca cetatenii care pot vota pentru candidatii din Romania, sa vina la vot, pentru ca este o forma de a exprima dorinta de apropiere de UE. Si cred ca inclusiv aceste zile ne-au oferit sansa de a vedea cat de serioasa este aceasta problema si cat de serios priveste Uniunea Europeana chestiunea apropierii de Republica Moldova. Partidul National Liberal, inclusiv in Manifestul sau pentru aceste alegeri – Prosperitate.Natiune.Libertate – sustine cu tarie integrarea Moldovei in UE, iar Delegatia PNL din Parlamentul European a fost extrem de activa in sustinerea Republicii Moldova si in legislatura care tocmai se incheie. Personal am fost raportor din partea grupului liberal din Parlamentul European pe chestiunea ridicarii vizelor, sustinem si am facut-o in permanenta, obtinand concursul colegilor din alte tari in chestiunea incheierii Acordului de asociere. Suntem foarte apropiati de Republica Moldova si speram sa vedem Moldova in Uniunea Europeana cat mai curand”, a mai spus eurodeputatul PNL, considerand ca aceasta apropiere este chiar meritata de cetatenii moldoveni.

„Stim bine si din experienta personala ca reformele nu sunt neaparat ceva usor de facut. Dar in Republica Moldova autoritatile, cu sustinerea destul de larga a cetatenilor, chiar au trecut la reformarea acelor sectoare, asa cum a fost ceruta de UE, in ciuda faptului ca, bineinteles, exista si niste costuri sociale care se platesc. Dar e bine, in acelasi timp, ca tara sa simta ca are partenera o Romanie care o vrea alaturi de ea in Europa, si o Uniune care e gata oricand sa contracareze masurile economice care vin din partea Rusiei. Tocmai de aceea, insist cu aceasta chemare pe care o fac, sa vina la vot pe 25 mai si sa-si exprime votul pentru candidatii din Romania. Evident, eu ii invit sa voteze candidatii Partidului National Liberal, dar cred ca exprimarea acestui vot va demonstra tocmai dorinta de apropiere de Romania, impreuna in Uniunea Europeana”, a încheiat Renate Weber. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.