Acasă Politic Bucureşti: Directorul SRI: Atitudinea “neo-imperială” a Rusiei “ne va pune numeroase probleme...

Bucureşti: Directorul SRI: Atitudinea “neo-imperială” a Rusiei “ne va pune numeroase probleme „

DISTRIBUIȚI

128198 – 09052014 –  Rusia are atitudini neo-imperiale care par sa defineasca aparitia unui nou razboi rece, in contextul evolutiilor din Ucraina, a declarat, joi, directorul Serviciului Roman de Informatii (SRI), George Maior. „Iata, nu traim timpuri foarte usoare la granitele noastre si vedeti cum elemente care sunt aparent desuete istoric, referitoare la politici de forta, la geopolitica, se impletesc cu aceasta revolutie extraordinara in zona informatiei si a tehnologiei. Ma refer la evolutiile din Ucraina, la aceste atitudini neo-imperiale ale Rusiei, care, din pacate, par sa defineasca din ce in ce mai mult aparitia unui nou razboi rece sau neo-razboi rece, care, cu siguranta, ne va marca evolutia in aceasta zona a Europei si care, cu siguranta, ne va pune numeroase probleme politice si geopolitice”, a declarat George Maior, potrivit Hotnews.ro.

El a sugerat ca autoritatile romane trebuie sa sa decizii curajoase si intelepte, pe baza informatiei si a analizei, in gestionarea aspectelor geopolitice.

„Toate acestea se impletesc: aspecte de geopolitica, aspecte de politica, aspecte de evolutie in ceea ce priveste societatea infomationala si un stat puternic astazi trebuie sa fie un stat inteligent, care sa stie sa gestioneze aceste aspecte care, pe baza informatiei, a analizei, sa incerce sa ia decizii strategice curajoase, bune, intelepte si sa-si protejeze interesele nationale si sa utilizeze oportunitatile care i se deschid in favoarea evolutiei societatii si a cetateanului”, a spus Maior.

La randul sau, economistul Daniel Daianu, care este si prim-vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), a declararat, referitor la criza din Ucraina, ca in prezent „se incearca o reconstructie a geografiei politice si chiar de aliniamente militare”.

George Maior si Daniel Daianu au participat, joi, la lansarea cartii „7 teme fundamentale pentru Romania”, aparuta la Editura RAO.

Maior a semnat prefata cartii, iar Daianu se numara printre cei 59 de specialisti din vaste domenii care au participat la realizarea lucrarii. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.