Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: PNL cere partajul

Bucureşti: PNL cere partajul

DISTRIBUIȚI

128099 – 06052014 –  PNL cere public premierului Victor Ponta şi tuturor reprezentanţilor PSD să pună capăt minciunii răspândite în spaţiul public din România prin materialele electorale potrivit cărora „USL trăieşte”. Alina Gorghiu, vicelider al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, a anunţat că filialele PNL vor depune plângeri la Birourile Electorale Judeţene privind la acţiunile Alianţei Electorale PSD – UNPR – PC prin care sunt utilizate semnul electoral şi, respectiv denumirea, ambele sub forma acronimului USL, fără acordul PNL în scopul inducerii în eroare a electoratului, şi în afara unor termeni oneşti şi democratici în care ar trebui să se desfăşoare o campanie electorală.

„PNL nu s-a ocupat, nu se ocupă şi nu se va ocupa vreodată cu înşelatul electoratului din România, respectiv nu se ocupă cu o campanie de genul Uitaţi, mortul trăieşte!, respectiv USL trăieşte, motiv pentru care solicităm public PSD şi premierului Ponta să pună punct minciunii folosite şi răspândite pe toate materialele electorale şi în tot spaţiul public că Uniunea Social Liberală ar trăi”, a declarat deputatul liberal Alina Gorghiu.

Parlamentarul PNL a arătat că, în cadrul campaniei mincinoase a Alianţei PSD-UNPR-PC, sunt eludate prevederile art. 7, alin (1) din Legea 33/2007 potrivit căreia “Alianţa electorală  care a participat la alegerile anterioare, indiferent de tipul acestora, sub o denumire, o poate păstra numai dacă nu şi-a schimbat componenţa iniţială. De asemenea, denumirea respectivă nu poate fi utilizată de o altă alianţă”. Aşadar, prin intermediul textului normativ amintit este interzisă utilizarea oficială a denumirii alianţei electorale în condiţiile în care aceasta şi-a schimbat componenţa iniţială.

„În speţă, Alianţa Electorală PSD–UNPR–PC eludează prevederile legii, ocolind procedura în faţa BEC în condiţiile în care în mod evident nu ar fi putut participa la alegeri sub denumirea USL, prin urmare utilizând-o în paralel cu unicul scop de inducere în eroare a electorilor PNL prin producerea de confuzie. Utilizarea denumirii prescurtate a Uniunii Social Liberale pe materialele de propagandă electorală de care alianţa USD încalcă totodată prevederile art. 43, alin. (4) şi alin. (9) din Legea nr. 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată cu modificările ulterioare”, a explicat viceliderul grupului parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor.

Textul alin. (9) al art. 43 precizează că “Alianţa politică sau alianţa electorală care a participat la alegerile anterioare sub o denumire o poate păstra numai dacă nu şi-a schimbat componenţa iniţială sau dacă niciunul dintre partidele politice care au părăsit alianţa nu declară că nu este de acord ca denumirea respectivă să fie păstrată de către alianţa respectivă în noua sa formă. De asemenea, denumirea respectivă nu poate fi utilizată de o altă alianţă politică sau alianţă electorală”.

„Trimiterea făcută în materialele electorale utilizate de către Alianţa Electorală PSD – UNPR – PC este clară – Continuăm USL – aceasta privind alianţa în sine, recurgându-se în mod direct la denumirea acesteia, fără acordul PNL. În mod clar vorbim despre încălcarea oricărui principiu etic, acela al manipulării prin intermediul inducerii în eroare a electoratului, în detrimentul PNL. Totodată, învederăm faptul că grafismul USL reprezintă nu doar acronimul, denumirea prescurtată sub care Alianţa Uniunea Social Liberală a fost cunoscută de publicul larg, respectiv de către votanţi, ci şi parte din semnul electoral al acestei alianţe. Invocăm astfel art. 43, alin. (4) din Legea 33/2007: Semnul electoral folosit de un partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale, înregistrată legal începând din anul 1990, îi aparţine de drept dacă l-a folosit primul, respectiv prima, şi nu poate fi însuşit sau utilizat de alt partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale, înregistrată ulterior sau de un candidat independent decât cu consimţământul celor cărora le-a aparţinut, respectiv al partidelor care au alcătuit alianţa politică sau alianţa electorală iniţială”, a mai spus reprezentanta liberală.

Deputatul Alina Gorghiu a anunţat şi că PNL urmează să depună către instanţele competente, respectiv Tribunalul Bucureşti, solicitarea de denunţare a alianţei politice USL pentru ca PSD să nu se mai poată ascunde în spatele unei aparenţe juridice care în fapt nu există. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.