Acasă Life Cod portocaliu de inundaţii pe Prut

Cod portocaliu de inundaţii pe Prut

DISTRIBUIȚI

128394 – 16052014  –  Administraţia Naţională „Apele Române” (ANAR) anunţă că se prelungeşte „codul galben” de inundaţii pe râurile Başeu şi Jijia şi se instituie „cod portocaliu” pe râul Prut, amonte de acumularea Stânca – Costeşti. Avertizarea este valabilă până vineri, 17 mai 2014, orele 18.00.

          Astăzi, la ora 1300 , în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de inundaţie (470 cm) era depăşită cu 74 de cm, în creştere cu 24 cm faţă de ora 1200.

La această cotă nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Apa ieşită din matcă va inunda doar locurile joase din lunca Prutului.

Preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din localităţile aflate în amonte de acumularea Stânca – Costeşti au fost notificaţi să asigure permanenenţa la primării, să monitorizeze situaţia şi să se pregătească în vederea evacuării cetăţenilor care desfăşoară activităţi în lunca Prutului, precum şi animalele aflate la păşunat.

Două echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani s-au deplasat în zonă pentru monitorizarea situaţiei, respectiv coordonarea acţiunilor de evacuare, se arată într-un comunicat al ANAR. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.