Acasă Sud-Est Constanta Constanţa: Protest în Portul Constanţa

Constanţa: Protest în Portul Constanţa

DISTRIBUIȚI

128412 – 19052014  –  Un grup de aproximativ 300 de angajaţi din Portul Constanţa protestează, luni dimineaţă, în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime (APM), nemulţumiţi că 13 % din acțiunile APM ar urma să treacă la Consiliul Local Constanța, ceea ce va însemna că Ministerul Transporturilor nu va mai fi acţionar majoritar, transmite B1 Tv.

Angajaţii au anunţat că timp de trei zile vor ieşi in stradă pentru a-şi striga nemulţumirile.

În această problemă ministrul Transporturilor a cerut un punct de vedere de la Comisia Europeană. De abia după aceea, se va lua o decizie a anunţat Dan Şova.

Şi membrii organizaţiei patronale ”Operatorul portuar’ Constanţa anunţă îşi suspendă activitatea, pentru a se alătura protestelor, aşa că activitatea în port riscă să se blocheze.

Grija este cu atât mai mare cu cât în regiune conflictul provocat de Rusia este departe de a se încheia şi chiar preşedintele a atras atenţia că Marea Neagră este vulnerabilitatea cea mare din zonă.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare, Mircea Burlac, a anunţat că protestele angajaţilor din Portul Constanţa vor continua marţi şi miercuri, urmând să fie reluate apoi după          alegerile europarlamentare. Protestele vor avea loc în faţa sediului Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa, între orele 7.00 şi 9.00. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.