Acasă Sud-Vest Gorj Gorj: Ponta ne linişteşte

Gorj: Ponta ne linişteşte

DISTRIBUIȚI

128056 – 04052014 –  Premierul Victor Ponta susţine că România nu este în pericol, dată fiind situaţia dramatică din regiune, şi anunţă că va prezenta într-o proximă şedinţă a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) date liniştitoare pentru români. Şeful Executivului neagă afirmaţia din presa rusă, potrivit căreia România nu rezistă mai mult de 30 de minute în război.

„România nu este în niciun fel ameninţată, dar regiunea e un focar de pericol şi trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru a asigura integritatea şi securitatea Republicii Moldova. Tocmai pentru că vreau să dau asigurări că niciun cetăţean român nu este şi nu va fi în pericol, luni, împreună cu ministrul Mircea Duşă, vom face o analiză şi vom pregăti pentru prima şedinţă a CSAT toate datele şi strategia pentru a da asigurări populaţiei Romaniei şi fratilor de pe peste Prut. Niciun român nu e în pericol, dar investiţii suplimentare şi o strategie sunt absolut necesare”, a spus Ponta, la Tâgu Jiu, referitor la situaţia din regiune, potrivit Adevarul.ro.

Chestionat în legătură cu afirmaţia din presa rusă potrivit căreia România nu ar rezista mai mult de 30 de minute în faţa unui război, Ponta a spus: „Ar rezista mult mai mult”.

Premierul a anunţat că va propune, în calitate de vicepreşedinte al CSAT, realizarea unei analize în legătură cu ceea ce va putea face România pentru a sprijini puterea din Republicii Moldova.

„Preşedintele o stabileşte (şedinţa CSAT.), noi vom propune. În calitatea mea de vicepreşedinte al CSAT, voi propune ca obligatoriu să avem din partea tuturor instituţiilor statului, nu doar cele guvernamentale, ministere, ci şi din partea serviciilor de informaţii, o analiză foarte clară apropo de ceea ce putem şi trebuie să facem pentru a sprijini guvernul pro-european şi guvernul legitim al Republicii Moldova”, a declarat premierul.

Postul de radio „Vocea Rusiei“ continuă campania antioccidentală şi antiromânească şi a prezentat o analiză care arată că România nu are nicio şansă în caz de război pentru că forţele armate române sunt insignifiante şi de generaţie veche. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.