Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Oferta Muzeului Ţăranului Român

Bucureşti: Oferta Muzeului Ţăranului Român

DISTRIBUIȚI

129066 – 12062014 –  Muzeul National al Taranului Roman a anuntat ca va pune la dispozitia Muzeului National al Literaturii Romane (MNLR) cateva spatii de depozitare, pentru a proteja patrimoniul MNLR.

“Specialistii Muzeului National al Taranului Roman au aflat cu deosebit regret ca, pana la data de 15 iunie 2014, data comemorarii mortii lui Mihai Eminescu, nu a fost posibila gasirea unei solutii pentru punerea la adapost a patrimoniului Muzeului National al Literaturii Romane din Bucuresti. In aceasta situatie, fiind perfect constienti de valoarea inestimabila a patrimoniului Muzeului National al Literaturii Romane, Muzeul National al Taranului Roman pune la dispozitia Muzeului National al Literaturii Romane, pe o perioada limitata de timp, putinele sale spatii de depozitare ramase libere, pentru a proteja patrimoniul acestui muzeu. Consideram ca acesta este un gest de minima solidaritate intre muzeele Romaniei si asteptam ca Primaria Municipiului Bucuresti sa gaseasca, in cel mai scurt timp posibil, o solutie pentru asezarea Muzeului National al Literaturii Romane intr-un sediu adecvat”, se arata intr-un comunicat semnat de Virgil Nitulescu,managerul Muzeului Nationaşa al Taranului Roman.

Muzeul Literaturii Române din Bucureşti este în pericol iminent de a fi evacuat forţat, împreună cu întreaga sa arhivă de peste 300.000 de manuscrise, obiecte de patrimoniu şi cărţi vechi (unele mai vechi de 500 de ani), evaluate la peste 1 miliard de euro, dar a căror valoare istorică şi culturală este inestimabilă. Printre ele, manuscrise de Marcel Proust, Thomas Mann, Paul Valéry, Giovanni Papini, Giuseppe Ungaretti şi Mihai Eminescu, în numele căruia a fost creat acest muzeu.

La 4 iunie a.c., directorul MNLR, Ioan Cristescu, afirma că a fost deja întreruptă alimentarea cu apă şi că nu mai poate chema oamenii la serviciu. Ioan Cristescu a precizat proprietarul „nu are de gând să vândă”.

„Vor, cel mult, să ne lase aici câteva luni. Condiţia ar fi ca primăria să plătească un milion de euro din urmă, pe ultimii trei ani”, a spus Cristescu, precizând că această sumă nu ar reprezenta o datorie.

Directorul MNLR a precizat şi că a discutat cu reprezentanţii Primăriei Capitalei despre viitorul sediu al muzeului, fiind găsite, astfel, „câteva locaţii potrivite”, însă nu există, deocamdată, o soluţie definitivă.

Muzeului Naţional al Literaturii Române se află în administrarea municipalităţii bucureştene. – PROMPT  MEDIA

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.