Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Titus Corlăţean: Acordul de Asociere UE-Ucraina aduce beneficii ambelor părţi

Bucureşti: Titus Corlăţean: Acordul de Asociere UE-Ucraina aduce beneficii ambelor părţi

DISTRIBUIȚI

129427  – 27062014 – Ministrul de Externe, Titus Corlățean, salută semnarea Acordului de Asociere UE-Ucraina punctând că această nouă etapă aduce beneficii atât ucrainenilor, cât și familiei europene. „Salut semnarea, la Consiliul European ce a avut loc astăzi, 27 iunie 2014, la Bruxelles, a titlurilor finale ale Acordului de Asociere și ale Acordului de Liber Schimb (AA/DCFTA) UE-Ucraina, ca urmare a angajamentului ferm demonstrat și rezultatelor substanțiale obținute de acest stat vecin al României în parcursul său european. Totodată, adresez cele mai sincere felicitări poporului ucrainean și guvernului de la Kiev pentru transformarea în realitate a acestei opțiuni liber alese. Intrarea în această nouă etapă, de parteneriat între Uniunea Europeană și Ucraina, aduce beneficii concrete atât poporului ucrainean, cât și întregii familii europene”, a spus Corlățean.

El arată că prin semnarea capitolelor rămase ale AA/DCFTA UE-Ucraina, România a reiterat sprijinul constant și ferm pentru oferirea unei perspective europene clare pentru Ucraina.

„În acest sens, sprijinim autoritățile de la Kiev în procesul amplu de reformă legislativă, instituțională și economică avut în vedere ca parte a parcursului european”, afirmă Corlățean.

El reiterează susținerea fermă pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei, în cadrul frontierelor sale recunoscute internațional.

„România va continua să se implice activ în eforturile de stabilizare a Ucrainei și de soluționare pe cale pașnică a actualei crize”, conchide Corlățean. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.