Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Vasile Blaga: Decizia privind fuziunea PDL-PNL trebuie luată până în septembrie

Bucureşti: Vasile Blaga: Decizia privind fuziunea PDL-PNL trebuie luată până în septembrie

DISTRIBUIȚI

129202 – 19062014 –  Presedintele PDL, Vasile Blaga, a dezvaluit miercuri ca decizia in privinta unei fuziuni a partidului sau cu PNL trebuie luata pana la 1 septembrie, dar ca statutul noii formatiuni e aproape gata.

„Va fi o fuziune, evident. Convingerea mea e ca cele doua partide vor fuziona. Ne-am gandit initial si la o miscare in doi pasi, alianta si fuziune, dar tot la fuziune am fi ajuns. Romanii nu mai au incredere in aliante”, a declarat Vasile Blaga, invitat la Realitatea Tv.

El a spus ca nu s-a stabilit deocamdata o denumire: „Mi-as dori ca partidul sa se numeasca PDL. Nu m-ar deranja sa se numeasca PNL”.

Presedintele PDL s-a declarat convins ca noua formatiune politica va avea un scor politic mai mare decat procentele adunate ale celor doua partide rezultate din alegerile europarlamentare. „Niciodata 15 si cu 13 nu vor face 28. Cele doua partide vor duce la o forta politica de peste 30%”, a spus Blaga care a adaugat ca „e nevoie de o contrapondere serioasa”, „sa scoatem Romania de sub presiunea partidului stat”.

Odata inceput procesul fuziunii, a spus Vasile Blaga, „trebuie avut grija de fiecare militant al PDL si al PNL din teritoriu”, urmand ca in judete cele doua partide sa instaleze „o forma de conducere cu copresedinti”, cu exceptia judetelor in care ponderea actuala a unuia dintre cele doua partide o depaseste evident pe a celuilalt.

„In aceasta vara decizia politica de fuziune trebuie luata, cel tarziu pana la septembrie”, a spus presedintele PDL, sustinand ca exista multe obstacole tehnice in calea unei fuziuni.

„Fuziunea este gata cand este partidul inregistrat la Registrul partidelor politice”, a adaugat Blaga.

El a dezvaluit si faptul ca specialistii celor doua partide aproape au terminat cele doua documente importante pentru lansarea noii formatiuni. „Este in stare avansata Programul pentru Romania, iar statutul noii forte politice e gata in proportie de 90%. Specialistii lucreaza”, a spus Vasile Blaga. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.