Acasă Economie Carmangeria ”Frații Iacob” din Popești – Leordeni, luată la puricat de polițiști

Carmangeria ”Frații Iacob” din Popești – Leordeni, luată la puricat de polițiști

DISTRIBUIȚI

128989 – 10062014 –  Ofițerii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliției Sectorului 6 au declanșat o anchetă extinsă la mai multe restaurante din București între care și localul ”La mișto”, deținut de Florin Călinescu. Alături de restaurantul cunoscutului actor și om de televiziune, ancheta vizează și o carmangerie controlată de primarul orașlului Popești Leordeni, dar și alte două restaurante cunoscute din Capitală, scrie anchetespeciale.ro.

La sfârșitul lunii trecute, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6 au anihilat o bandă de 15 persoane care furau carne de la hipermaketurile Selgros și o vindeau apoi, la negru. Șoferii firmei care distribuia carnea, cu compliocitatea angajaților Selgros, predau la destinație numai 75 la sută din marfă. Restul era vândută unor carmangerii sau restaurante, la prețuri mici, iar banii erau împărțiți între membrii grupării. În urma anchetei, polițițiștii și procurorii au stabilit că Selgros a fost păgubit cu peste un milion de euro, în timp ce, din vânzarea cărnii la negru, statul a fost prejudiciat cu 500.000 de euro.

Ancheta s-a soldat cu cinci arestări și a fost extinsă inclusiv asupra clienților care cumpărau, fără acte, carnea furată. În acest mod, ofițerii specializați în investigarea fraudelor au descoperit că o parte din marfă a fost achiziționată de reprezentanții restaurantului „La mișto”, situat în Sectorul 4 al Capitalei, care îi aparține lui Florin Călinescu. Un alt client al hoților a fost și un interlop din Sectorul 5 al Capitalei, cunoscut sub numele de Toni Bia, patron al restaurantului ”La Bia”.

În același timp, polițiștii au ajuns cu ancheta și asupra unui grup de oameni de afaceri care controlează restaurantului ”Fabrica”, din Sectorul 4, local aflat și în atenția structurilor de combatere a crimei organizate, în condițiile în care există date potrivită cărora restaurantul respactiv ar fi frecventat de dealeri și consumatori de droguri de risc și mare risc. Polițiștii fac cercetări și la carmangeria ”Frații Iacob” din orașul ilfovean Popești Leordeni, care aparține familiei primarului Petre Iacob.

1 COMENTARIU

  1. […] La sfârșitul lunii trecute, polițiștii Serviciului de Investigare a Fraudelor Sector 6 au anihilat o grupare formată din 15 persoane care furau carne de la hipermaketurile Selgros și o vindeau apoi, la negru. Șoferii firmei care distribuia carnea, cu complicitatea angajaților Selgros, predau la destinație numai 75% din marfă. (continuarea aici) […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.