Acasă Externe Germania: Patru medalii pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

Germania: Patru medalii pentru România la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale

DISTRIBUIȚI

128541 – 23052014  – Lotul de informatică al României a obţinut patru medalii – două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz – la Olimpiada de Informatică a Europei Centrale (CEOI), desfăşurată în perioada 18-23 iunie, la Jena (Germania), informează Ministerul Educaţiei.

Medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Heidelbacher, elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional „C. D. Loga” din Timişoara, laureat cu aur şi la ediţia de anul trecut, respectiv Rareş-Darius Buhai, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu” din Bistriţa. Medalia de argint i-a revenit lui Alexandru Velea, elev în clasa a XI-a la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca, iar medalia de bronz a intrat în posesia lui Radu Szasz, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional „C. Brediceanu” din Lugoj (judeţul Timiş).

La a XXI-a ediţie a CEOI au participat 38 de concurenţi din 10 ţări. Conform regulamentului, fiecare stat poate înscrie o echipă formată din maximum 4 elevi a căror vârstă nu depăşeşte 19 ani la data concursului. Prima ediţie a Olimpiadei de Informatică a Europei Centrale (CEOI) s-a desfăşurat în România, în 1994, la Cluj-Napoca, la iniţiativa ţării noastre.

Elevii români revin în ţară marţi, 24 iunie, ora 23.40 (ora aterizării), pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.