Acasă Cultura/Media Ilfov: Sărbătoare brâncovenească la Palatul Mogoşoaia

Ilfov: Sărbătoare brâncovenească la Palatul Mogoşoaia

DISTRIBUIȚI

129199 – 18062014 –  Primaria Municipiului Bucuresti (PMB), prin Centru Cultural ‘’Palatele Brancovenesti”, organizeaza, in perioada 20-22 iunie, un eveniment de exceptie care marcheaza Anul Brancoveanu. In aceste trei zile, bucurestenii vor putea intra in atmosfera secolului XVII, perioada in care domnitorul Constantin Brancoveanu acorda o mare atentie culturii romanesti, potrivit unui comunicat al PMB.

La 20 iunie, copiii din scolile bucurestene vor putea asista la o lectie inedita de istorie, prin care vor putea intelege ce a insemnat Constantin Brancoveanu pentru istoria poporului roman. Studenti ai Universitatii de Arta Teatrala si Cinematografica“I.L Caragiale” au pregatit o piesa de teatru, special scrisa pentru acest eveniment, “Povestea lui Constantin Brancoveanu si a fiilor sai”.De asemenea, odata ajunsi la Mogosoaia, elevii se vor putea plimba cu trasura pe domeniul brancovenesc, vor vizita palatul si vor participa la ateliere de creatie adaptate perioadei respective. Astfel, copiii vor scrie, in stilul caracteristic epocii, pe foi de papirus, vor desena blazoane si vor putea sa-si creeze propria coroana regala.

La  21 iunie, la Palatul Mogosoaia va fi o zi de petrecere speciala: in curtea Palalatului, fanfara si saltimbanci vor intretine armosfera, ajutati de jongleuri, aruncatori de flacari si acrobati. Nu vor lipsi nici actori care ii vor intruchipa pe Constantin Brancoveanu si cei patru fii: Constantin, Stefan, Radu si Matei, iar Corul Patriarhal va sustine un minirecital de muzica bizantina. Pe langa alaiul domnesc, la sarbatoarea brancoveneasca vor fi prezenti si instrumentisti turci care vor canta meterhanea (muzica turceasca specifica paradelor turcesti). Seara va fi incheiata de Viorica si  Taraful din Clejani. Pastrand nota evenimentului, un moment special il va constitui Balada lui Brancoveanu.

la 22 iunie, bucurestenii sunt invitati la un alt spectacol medieval, muzica si dans, sustinut de trupa Trei Parale. Intrarea este libera. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.