Acasă Bucuresti-Ilfov Ilfov Ilfov: Şeful Poliţiei Pantelimon, urmărit penal sub control judiciar

Ilfov: Şeful Poliţiei Pantelimon, urmărit penal sub control judiciar

DISTRIBUIȚI

128814 – 02062014  –  Procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar începând cu data de 2 iunie 2014, până la finalizarea urmăririi penale faţă de şeful Poliţiei oraşului ilfovean Pantelimon, Alexandru Adrian Şovar, ofiţer de poliţie, pentru luare de mită, furt calificat şi dare de mită.

Potrivit ordonanţei de dispunere a controlului judiciar, Şovar a primit, în luna iulie 2013, suma de 600 de dolari dolari de la o persoană care era cercetată penal pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Banii au fost primiţi pentru ca, din prisma atribuţiilor de şef al Poliţiei Pantelimon, să ajute persoana respectivă să obţină o soluţie favorabilă în acel dosar penal.

Ulterior, în aceeaşi lună, Şovar, în sediul Poliţiei Pantelimon, i-a dat 300 de dolari unui subofiţer de poliţie aflat în subordinea sa, astfel încât să o ajute pe persoana menţionată în dosarul penal în care era cercetată pentru conducere pe drumurile publice a unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice.

La data de 14 mai 2014, Şovar, în timpul unui dialog înregistrat ambiental, a luat ceasul de mână deţinut de denunţător şi a refuzat să-l restituie.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, Şovar este obligat  să se prezinte la DNA sau la organul desemnat cu supravegherea, ori de câte ori este chemat; să informeze de îndată DNA sau organul desemnat cu privire la schimbarea locuinței; să se prezinte la organul desemnat cu supravegherea conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliție; să nu se

aproprie de denunţătorii, martorii şi ceilalţi suspecţi sau inculpaţi din cauză şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale; să nu depășească granițele României, decât cu încuviințarea prealabilă a procurorului competent.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, controlul judiciar se poate înlocui cu arestul la domiciliu sau cu arestarea preventivă, se precizează într-un comunicat al DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.