Acasă Externe Jean-Claude Juncker: „Nu mă pun în genunchi în faţa britanicilor”

Jean-Claude Juncker: „Nu mă pun în genunchi în faţa britanicilor”

DISTRIBUIȚI

128938 – 06062014 –   Fostul premier luxemburghez Jean-Claude Juncker a asigurat că nu se va pune „în genunchi” pentru ca Londra să-i susţină candidatura la preşedinţia Comisiei Europene.

„Nu mă vor forţa să mă pun în genunchi în faţa britanicilor”, a declarat joi Juncker, potrivit Antena 3, care citează presa britanică, într-o reuniune cu uşile închise a PPE, prima forţă în Parlamentul European (PE), în urma alegerilor din 25 mai.

„Ar fi o eroare să cedăm în faţa britanicilor”, a adăugat candidatul PPE la preşedinţia Comisiei Europene.

La o zi de la alegerile europene, premierul britanic David Cameron şi-a exprimat opoziţia faţă de candidatura lui Jean-Claude Juncker. În opinia premierului britanic, Juncker, care a condus guvernul din Luxembourg timp de 19 ani, este „un om al trecutului” şi prea federalist. Cameron a pledat pentru „cineva care înţelege nevoia de schimbare, nevoia de reformare”.

Cancelarul german Angela Merkel, membră PPE ca şi Juncker, şi-a exprimat susţinerea faţă de candidatura acestuia, deşi a subliniat necesitatea de a lua în considerare punctul de vedere al Londrei. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.