Acasă Externe Kenya: Ministrul Korodi, ales vicepreşedinte de mediu la ONU

Kenya: Ministrul Korodi, ales vicepreşedinte de mediu la ONU

DISTRIBUIȚI

 129371 – 25062014 – Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice din România, Attila Korodi, a fost numit vicepreședinte al biroului Adunării ONU de Mediu a Programului Națiunilor Unite pentru Mediu (UNEA). Nominalizarea a venit din partea grupului est-european și a fost adoptată cu unanimitate de voturi în plenul Adunării.

În prezent, la sediul Programului Națiunilor Unite pentru Mediu, din Nairobi, capitala Kenyiei se desfăşoară prima sesiune a  UNEA la care participă peste 1200 de delegați, 160 delegații naționale și peste 100 miniștri, potrivit unui comunicat al MInisterului Mediului. Întâlnirea marchează un moment istoric al guvernării internaționale de mediu. Segmentul ministerial la care va participa ministrul Attila Korodi este programat în intervalul 26–27 iunie 2014, având ca teme „Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și Agenda de dezvoltare post-2015, inclusiv Consumul și Producția Durabile”, și „Comerțul Ilegal cu specii sălbatice”.

 ”Această numire reprezintă o continuare a implicării active a României în forurile internaționale din domeniul mediului și dezvoltării durabile. Este o onoare și, în același timp, o mare responsabilitate în avansarea implementării deciziilor de dezvoltare durabilă în plan regional și național. Asistăm la un moment deosebit, iar deciziile luate în prima sesiune a UNEA vor modela viitoarele acțiuni de mediu la nivel mondial”, a declarat ministrul Attila Korodi.

          Adunarea ONU de Mediu a UNEP (UNEA) s-a constituit ca urmare a implementării prevederilor documentului rezultat al Conferinței ONU privind Dezvoltarea Durabilă (Rio+20), „Viitorul pe care ni-l dorim”, înlocuind Consiliul de Administrație al UNEP.

UNEA reprezintă organul de administrație al UNEP, forul mondial de mediu la cel mai înalt nivel, care va lua decizii strategice pentru întărirea dimesiunii de mediu în contextul viitoarei Agende ONU de dezvoltare la nivel global. Această Agendă va continua eforturile comunității internaționale de îndeplinire a Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.