Acasă Externe R. Moldova: Viceministrul rus de externe, în vizită

R. Moldova: Viceministrul rus de externe, în vizită

DISTRIBUIȚI

 128968 – 09062014 –  Viceministrul rus de Externe Grigori Karasin efectuează o vizită de două zile în R. Moldova, în zilele de 9 și 10 iunie. Potrivit Ministerului de Externe de la Chișinău, Karasin va avea întrevederi cu viceministrul de Externe, Valeriu Chiveri. La 10 iunie, Karasin va merge la Tiraspol, unde se va întâlni cu reprezentanții autorităților separatiste.

Cei doi vor discuta despre dezvoltarea dialogului politic, cooperarea în domeniul comercial-economic şi sfera umanitară. Totodată, va fi abordat subiectul reglementării diferendului transnistrean. Vizita viceministrul rus de Externe pregăteşte venirea la Chişinău a şefului diplomaţiei de la Moscova, Serghei Lavrov, scrie publika.md.

Karasin a declarat ieri că semnarea de către R. Moldova a Acordului de Asociere cu UE va afecta în mod „inevitabil” relaţiile cu Rusia.

„Considerăm această decizie a părții moldovenești drept suverană, care va avea consecințe pe termen lung. Fără îndoială, acest pas va afecta relațiile noastre cu Republica Moldova, iar Republica Moldova pentru noi este un partener apropiat și important. Acest lucru se referă la toate domeniile: politic, economic, cultural și spiritual”, a declarat Karasin, potrivit Unimedia.

În aceste condiții, obiectivul general stă în „minimizarea unor posibile consecințe negative, mai ales, în domeniul schimburilor bilaterale comercial-economice”, este de părere oficialul rus. „Economişti profesionişti din cele două țări, în perioada 10-11 iunie, vor participa la o rundă specială dedicată neutralizării efectelor negative ale asocierii R. Moldova cu UE”, a informat diplomatul. – PROMPT  MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.