Acasă Externe Rep. Moldova: Încă un referendum

Rep. Moldova: Încă un referendum

DISTRIBUIȚI

129333 – 24062014  –  În viitorul apropiat, autorităţile locale din Bălţi vor organiza o consultaţie publică cu locuitorii oraşului pentru a decide unde trebuie să adere Republica Moldova – la Uniunea Europeană sau la Uniunea Vamală. O dispoziţie în acest sens a fost semnată la 20 iunie de primarul comunist Vasile Panciuc, anunţă publicaţia ESP, citată de presa de la Chișinău.

Documentul precizează că, până la 5 august, Departamentul juridic al Primăriei trebuie să pregătească un proiect în acest sens, iar până la 20 august, trebuie să aibă loc consultarea publică. Comisia de lucru va determina data exactă şi locul unde va avea loc evenimentul.

Preşedinte al Comisiei cu privire la organizarea şi desfăşurarea evenimentului în sine a devenit primarul Vasile Panciuc.

Anterior, la Bălţi au mai existat tentative de organizare a unor referendumuri cu privire la vectorul de politică externă a Rep. Moldova. Numeroşi experţi şi jurişti au declarat în repetate rânduri că aceste tentative sunt lipsite de bază juridică.

Legislativul precizase la începutul lunii martie că referendumurile referitoare la problemele de politică externă intră exclusiv în competenţa autorităţilor centrale. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.