Acasă Externe Reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO

Reuniunea miniştrilor de externe din statele membre NATO

DISTRIBUIȚI

128561 – 24052014  – Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va participa, în zilele de 24 şi 25 iunie 2014, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele membre NATO, care va avea loc la Bruxelles, la Cartierul General al NATO.

 Reuniunea miniştrilor de externe este ultima de acest fel înainte de Summit-ul NATO din Marea Britanie (4-5 septembrie 2014) şi va fi dedicată, în principal, conturării şi adoptării unor decizii în scopul pregătirii agendei reuniunii la vârf din această toamnă.

Programul reuniunii cuprinde o reuniune a Consiliului Nord-Atlantic, precum şi o serie de întrevederi la nivel Aliat. De asemenea, cu acest prilej va fi organizată o reuniune a Comisiei

NATO-Ucraina, precum şi o întâlnire a Aliaţilor cu statele nemembre NATO, contributoare la operaţia din Afganistan.

Printre temele centrale care vor fi abordate de miniştrii de externe participanţi la eveniment se numără evaluarea ultimelor evoluţii de securitate din Ucraina, consolidarea apărării colective, relaţiile NATO cu Ucraina, aprofundarea cooperării transatlantice, problematica extinderii NATO şi relaţiile cu Rusia.

Totodată, miniştrii de externe vor discuta despre aprofundarea cooperării cu partenerii în contextul promovării iniţiativelor relevante din domeniul interoperabilităţii şi construirii de capabilităţi, precum şi despre continuarea angajamentului NATO şi al partenerilor săi în Afganistan, potrivit unui comunicat al MAE. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.