Acasă Sud Arges Argeş: Constantin Nicolescu, condamnat la nouă ani şi jumătate de închisoare

Argeş: Constantin Nicolescu, condamnat la nouă ani şi jumătate de închisoare

DISTRIBUIȚI

129609 – 04072014 –  Baronul PSD Constantin Nicolescu a fost condamnat la 9 ani și jumătate de închisoare, transmite Gandul.info. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Argeş este acuzat de fraudarea fondurilor europene, iar prejudiciul depăşeşte un milion de euro.

DNA l-a acuzat că Nicolescu şi alte 11 persoane că au fi fraudat fonduri europene în valoare de 1,2 milioane euro. Procurorii susţin că Nicolescu ar fi accesat fondurile europene PHARE prentru construcţia unui pod în localitatea Căteasca despre care ar fi arătat că a fost afectat de inundaţiile din 2005 deşi podul era deteriorat anterior. De asemenea, DNA susţine că societatea Zeus care a construit podul a fost avantajată în cadrul procedurii de licitaţie. Procurorii îl acuză pe Nicolescu că a aprobat ilegal suplimentarea contractului pentru podul de la Căteasca cu suma de un milion de euro.

Procurorii mai susţin că Nicolescu ar fi primit mită de la asociaţii companiei Zeus un spaţiu comercial în centrul oraşului Piteşti. Anchetatorii acuză, de asemenea, că o parte din lucrările la podul de la Căteasca au fost subcontractate unor companii care sunt deţinute de rudele lui Constantin Nicolescu.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.