Acasă Nord-Est Bacau Bacău: Primarul Stavarache a fost arestat

Bacău: Primarul Stavarache a fost arestat

DISTRIBUIȚI

129519 – 01072014 –  Primarul municipiului Bacău, Romeo Stavarache, acuzat de luare de mită, a fost arestat preventiv, marți, în urma deciziei Curţii de Apel Bacău. Procurorii DNA au solicitat arestarea preventivă a lui Stavarache întrucât edilul a luat legătura cu ceilalți inculpați din dosar. Magistraţii anticorupţie au adunat probe care arată că primarul Bacăului s-a întâlnit cu ceilalţi doi inculpaţi reţinuţi la Bacău în cursul zilei de joi, 26 iunie.

Romeo Stavarache, Liviu Cenuşă şi Liviu Goian s-ar fi întâlnit în noaptea zilei de 26 iunie, la doar câteva ore după ce au fost eliberaţi din arestul Poliţiei, eliberare decisă de magistraţii Curţii de Apel Bacău.

Una dintre condiţiile eliberării sub control judiciar este ca inculpatul să nu se întâlnească pe durata cercetării cu alţi co-inculpaţi sau martori în dosar.

Romeo Stavarache, primarul Bacăului, a fost reţinut de către procurorii DNA la data de 26 iunie 2014, sub acuzaţia de luare de mită în cinci cazuri diferite.

În acelaşi caz, au mai fost reţinuţi pentru complicitate la luare de mită Liviu Goian, patronul televiziunii 1TV Bacău, şi Liviu Cenuşă, acţionar majoritar la firmele din spatele publicaţiei „Ziarul de Bacău”.

Cei trei au fost eliberaţi de magistraţii Curţii de Apel în aceeaşi zi şi s-a dispus cercetarea sub control judiciar.          Procurorii DNA au contestat decizia instanţei băcăuane şi au cerut arestarea preventivă a celor trei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.