Acasă Nord-Vest Cluj Bucureşti: Am avut dreptate. Minority Safe Pack – pretext pentru plecarea lui...

Bucureşti: Am avut dreptate. Minority Safe Pack – pretext pentru plecarea lui Kelemen Hunor din Guvern

DISTRIBUIȚI

129794 – 11072014 – Kelemen Hunor a anunțat vineri că va demisiona din funcţia de ministru al Culturii şi din cea de vicepremier, însă UDMR va rămâne la guvernare. Anunțul a fost făcut după ședinţa Consiliului Permanent de la Cluj-Napoca.

Liderul UDMR a explicat că a convenit cu premeirul Victor Ponta asupra reluarii discutiilor asupra pozitiei Romaniei fata decizia CE referitoare la Minoryti Safe Pack (MSP) in luna septembrie, in cadrul unei dezbateri parlamentare la care sa participe si experti străini.

 „Am ajuns la următoarea concluzie: cunoscând acest compromis adoptat de către premierul Ponta și subsemnatul după discuțiile de miercuri, UDMR rămâne în coaliția de guvernare și eu o să mă retrag în zilele următoare. O să-mi dau demisia din funcția de ministru al Culturii și din cea de vicepremier. Această soluție a fost agreată și de colegii mei din Consiliul Permanent”, a anunțat Kelemen Hunor.

Această variantă a fost adusă în discuție de senatorul UDMR Verestoy Attila, care a declarat, vineri dimineață, la RFI, că susţine rămânerea Uniunii la guvernare, dar că liderul organizaţiei, Kelemen Hunor, are opţiunea personală a demisiei din Guvern, ceea ce nu implică automat şi plecarea UDMR din Executiv.

Reamintim ca la inceputul aceste saptamani atrageam atentia asupra faptului ca in interiorul UDMR exista si opinii favorabile ramanerii la guvernare si ca MSP nu este decat un pretext pentru rezolvarea altor probleme decat initiativa cetateneasca. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.