Acasă Uncategorized Bucureşti: CSM încuviinţează arestarea procurorului Șelaru

Bucureşti: CSM încuviinţează arestarea procurorului Șelaru

DISTRIBUIȚI

JUSTITIE_csm4– 130192 – 28072014 – Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a incuviintat perchezitia, retinerea si arestarea preventiva a lui Vasile Selaru, procuror in cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Vaslui, acuzat de DNA de trafic de influenta, potrivit unui comunicat al CSM.Solicitarea a fost prezentata Sectiei pentru procurori a CSM de catre Directia Nationala Anticoruptie – Serviciul Teritorial Iasi.

Vasile Selaru, procuror la Parchetul de pe langa Tribunalul Vaslui, a fost retinut duminica de DNA sub acuzatia de trafic de influenta, dupa ce ar fi primit bani si cazare intr-un imobil pe litoral pentru a interveni pe langa alti magistrati in vederea solutionarii favorabile a unui dosar.

Potrivit unui comunicat al DNA, “in cauza exista date si probe din care rezulta suspiciunea rezonabila potrivit careia, la sfarsitul anului 2013, inculpatul Selaru Vasile, in considerarea influentei pe care o avea asupra mai multor magistrati de la instantele de control judiciar din judetul Iasi, i-a promis unei persoane ca va efectua anumite demersuri, in sensul solutionarii favorabile a unei cereri de recurs. In acest context, a solicitat cu imprumut suma de 13.000 lei fara a se stabili un termen clar de restituire. Dupa aproximativ 2-3 saptamani de la acordarea imprumutului inculpatul Selaru Vasile a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenta de 8.000 lei a fost pastrata pentru continuarea demersurilor respective. La data de 27.05.2014, inculpatul Selaru Vasile, lasand impresia ca are influenta asupra unui ofiter de politie din cadrul I.P.J. Vaslui, care avea spre solutionare o cerere de avizare a unei firme de paza, a solicitat suma de 700 lei, pentru a-l determina pe ofiterul respectiv sa rezolve favorabil acea cerere”.

Totodata, la data de 29 mai, procurorul a promis unei persoane ca va interveni pe langa un procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad, care supraveghea cercetarile intr-un dosar penal, acceptand pentru aceasta interventie cazarea intr-un imobil de pe litoralul romanesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea ca influenta pe care o are asupra procurorului de caz este reala, la data de 30 mai, Vasile Selaru s-a deplasat la sediul Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad, unde a intrat o perioada scurta de timp, mai precizeaza DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.