Acasă Economie București: Cum poți deveni șomer

București: Cum poți deveni șomer

DISTRIBUIȚI

jobs_2130093 – 22072014 – Pentru a beneficia de indemnizație de șomaj, absolvenții promoției 2014 trebuie să se înscrie în baza de date a Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, ca persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile de la data absolvirii studiilor.Absolvent este orice persoană care a obținut o diplomă sau un certificat de studii de la instituțiile de învățământ (gimnazial, profesional, special, liceal, postliceal sau superior, de stat ori particular, autorizat sau acreditat) în condițiile legii.

Prin înscrierea la AJOFM, tinerii primesc informații şi consiliere profesională în vederea angajării, sunt puși în contact cu angajatorii care oferă locuri de muncă. De asemenea, pot beneficia de formare profesională (iniţială, calificare, recalificare, perfecţionare şi specializare) în diferite meserii de interes pentru angajatori.

Absolvenţii, care nu reușesc să se angajeze în 60 de zile de la terminarea studiilor, vor fi înscriși ca șomeri și pot primi, timp de șase luni, indemnizaţie de şomaj, a cărei valoare este de 250 lei.

Absolvenţii înregistraţi la ANOFM, care se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, beneficiază de o primă de încadrare în valoare de 500 lei

Absolvenţii, care primesc indemnizaţie de şomaj şi se angajează cu normă întreagă pentru o perioadă mai mare de 12 luni, în perioada de acordare a indemnizaţiei, beneficiază de o sumă egală cu indemnizaţia de şomaj la care ar fi avut dreptul, până la expirarea perioadei de cordare a acesteia, dacă nu s-ar fi angajat. Acest drept se solicită în termen de maximum 60 de zile de la expirarea celor 12 luni de la data angajării.  PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.