Acasă Anchete București: Elan Schwartzenberg, suspect de complicitate la evaziune fiscală

București: Elan Schwartzenberg, suspect de complicitate la evaziune fiscală

DISTRIBUIȚI

 – 130070 – 21072014 – Omul de afaceri Elan Schwartzenberg este cercetat de DNA pentru că ar fi primit bani într-un off-shore din Lichtenstein de la Radu Nemeș, la câteva luni după ce a cumpărat Realitatea TV, scrie evz.ro. Procurorii DNA îl supectează de complicitate la evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat. Dispariția lui Elan Schwartzenberg, plecat din România în iulie 2012, ascunde multe necunoscute. Numele acestuia apare în mai multe afaceri controversate, dar și ca girant al unor șpăgi, transmite realitatea.net. ”Evenimentul zilei” prezintă detalii inedite din dosarul în care a fost trimis în judecată fostul șef al Fiscului, Sorin Blejnar, alături de alte 14 persoane, pentru un prejudiciu de 53 de milioane de euro. El este acuzat că ar fi favorizat o rețea complexă de evaziune fiscală cu produse petroliere, coordonată de soții Diana și Radu Nemeș (supranumit „Regele Motorinei”).

Blejnar făcea parte, alături de Codruț Marta (fostul său șef de cabinet), Viorel Comăniță (fost director la Autoritatea Națională a Vămilor), Dan Secăreanu (fost șef al SGIPI Constanța) și Elan Schwartzenberg (fostul patron al postului Realitatea TV) din palierul de protecție al grupării „Regelui Motorinei”, potrivit procurorilor DNA .

Marta (căutat prin Interpol, arestat preventiv în lipsă) și Schwartzenberg (fugit din România) sunt cercetați într-un dosar separat de această anchetă. Pe scurt, oficialii statului român (Blejnar și Comăniță) ar fi blocat controalele Fiscului la compania Excella Grup Real, controlată de soții Nemeș. În schimbul serviciului, procurorii arată că „Regele Motorinei” plătea bani grei lui Marta și lui Schwartzenberg. „În perioada săvârșirii faptelor, Schwartzenberg Emilian controla postul de televiziune Realitatea și clama că relațiile pe care le avea în lumea politică cu membrii tuturor partidelor îi permiteau să influențeze procesul de numire a conducerii ANAF”, arată procurorii DNA. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.