Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucuresti: Evaziune de 700.000 de euro cu produse importate din Turcia

Bucuresti: Evaziune de 700.000 de euro cu produse importate din Turcia

DISTRIBUIȚI

129829 – 14072014 – Poliţia Transporturi din Giurgiu, Ilfov şi Ialomiţa, cu sprijinul luptătorilor SIAS (din trei județe), percheziționează 17 adrese (6 sedii de firmă și 11 locuințe), într-un dosar în care există suspiciuni de evaziune fiscală cu produse importate din Turcia.

 Majoritatea descinderilor – 10 – au loc în Giurgiu, una în municipiul Bucureşti, cinci în Ilfov şi una în Ialomiţa.

Potrivit dosarului, în ultimul an, 7 oameni de afaceri – români și turci – au înființat în România mai multe societăţi comerciale, prin intermediul unor interpuși. Firmele ar fi avut drept scop acumularea de datorii către bugetul consolidat al statului şi nedeclararea sau declararea fictivă a operaţiunilor comerciale realizate.Marfa (de la produse alimentare la produse de uz casnic), importată de regulă din Turcia, ar fi fost introdusă în ţară, prin intermediul unei societăţi comerciale, cu autocamioanele unei firme de transport turceşti. Prejudiciul estimat se ridică la 700.000 de euro.

Activitatea infracţională ar fi fost sprijinită de comisionari vamali şi de unii funcţionari, bănuiţi că ar fi modificat documente de provenienţă a mărfii, precum şi buletine de analiză în cazul produselor alimentare, cu ajutorul unei persoane din cadrul unei direcţiei sanitar-veterinare, pentru aplicarea unei TVA diminuată.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al SRI.  – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.