Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Horia Georgescu comisar european pentru Justiție?

București: Horia Georgescu comisar european pentru Justiție?

DISTRIBUIȚI

130007 – 18072014 – Președintele Traian Băsescu și premierul Victor Ponta au convenit să-l sprijine pe președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, să devină comisar european pentru Justiție, dacă România nu va obține portofoliul Agriculturii, deținut în prezent de Dacian Cioloș. Asta pentru că ANI este una dintre instituțiile lăudate constant în rapoartele pe Justiție ale Comisiei Europene.

Poziția de comisar european pentru Justiție mai este dorită de Ungaria, care îl va propune pe actualul ministru de Externe, Tibor Navracsics.

În ceea ce privește portofoliul Agriculturii, care gestionează cel mai mare buget, bătălia este mult mai dură. Potrivit unor surse diplomatice, citate de evz.ro, statele nordice, nemulțumite de unele dintre măsurile lui Cioloș în ceea ce privește Politica Agricolă Comună, l-ar sprijini pe ministrul irlandez al Mediului, Phil Hogan. În plus, în legislatura europeană precedentă, Cioloș ar fi avut probleme cu europarlamentarii din Comisia pentru Agricultură, inclusiv cu Paolo de Castro, un italian, membru al PPE. Actualele proceduri de desemnare a comisarilor presupun audierea lor în Parlamentul European. Deocamdată, nici Băsescu și nici Ponta nu vor să recunoască faptul că șansele lui Dacian Cioloș sunt în scădere și că România are un plan de rezervă.

Joi, senatorul PSD Mircea Geoană vorbea depre faptul că România ar putea trimite o femeie care să ocupe un post de comisar european, dar nu preciza despre ce portofoliu este vorba. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.