Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Încă o clasă Smart anul acesta

Bucureşti: Încă o clasă Smart anul acesta

DISTRIBUIȚI

129615 – 04072014 –  Ministerul Educaţiei şi Samsung Electronics România au semnat extinderea parteneriatului pentru susţinerea învăţământului digital. În următorul an şcolar, Samsung Electronics va inaugura o nouă clasă Smart şi va dezvolta un program de instruire dedicat elevilor şi cadrelor didactice din liceele incluse în proiectul educaţional Smart Classroom pentru utilizarea în condiţii optime a tehnologiei în cadrul lecţiilor interactive, potrivit unui comunicat al MEN.

În cadrul acestui parteneriat, care are ca scop promovarea educaţiei digitale în România şi creşterea nivelului de abilităţi şi competenţe digitale în rândul profesorilor şi elevilor, au fost utilate, în anii 2013 şi 2014, trei clase Smart în licee din Bucureşti, Timişoara şi Iaşi cu tehnologie de ultimă generaţie în materie de tablete, E-board-uri, Smart TV.

În anul 2013, a fost inaugurată prima clasă Smart în cadrul Şcolii Comerciale Superioare „Nicolae Kretzulescu” din Bucureşti. Anul acesta, proiectul Smart Classroom a continuat cu inaugurarea a două noi clase de acest tip la Timişoara, în cadrul Liceului Pedagogic „Carmen Silva” şi la Iaşi, în cadrul Colegiului „Costache Negruzzi”.

„Parteneriatul semnat între MEN şi Samsung Electronics pentru extinderea programului Smart Classroom le oferă elevilor oportunitatea de a studia aşa cum îşi doresc, cu atât mai mult cu cât aceştia sunt foarte familiarizaţi cu dispozitivele digitale. Elevii sunt conectaţi cu tot ce se întâmplă în jurul lor, motiv pentru care accesul la învăţământul digital este o şansă în plus pentru viitorul lor profesional”, a declarat ministrul Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie.

„Ne bucurăm că vom continua parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale în noul an şcolar. Până în prezent am inaugurat împreună trei clase digitale la Bucureşti, Iaşi şi Timişoara, iar în perioada următoare vom oferi elevilor încă o clasă digitală în care aceştia vor putea învăţa folosind tehnologie de ultimă generaţie. Trăim într-o lume tot mai digitală, în care tehnologia are un rol important, cu atât mai mult în domeniul educaţiei. Este şi motivul pentru care am dezvoltat proiectul Smart Classroom, prin care vrem să contribuim la dezvoltarea abilităţilor digitale ale tinerilor, atât de necesare pentru dezvoltarea lor profesională”, a declarat preşedintele Samsung Electronics România, Joseph Kim.

Smart Classroom oferă o soluţie digitală de învăţare completă şi include atât suport hardware şi software, cât şi conţinut digital adaptat curriculumului recomandat elevilor de liceu.

Fiecare clasă digitală este dotată cu 31 de tablete Samsung Galaxy, un E-Board, un Smart TV şi două laptop-uri, iar elevii (de clasa a XI-a şi a XII-a) pot studia aici şi cursul opţional „Succesul profesional”. Cursul a fost dezvoltat de către Junior Achievement, iar digitalizarea sa în format HTML a fost făcută de Read Forward. În plus, proiectul Smart Classroom facilitează comunicarea în timp real dintre profesori şi elevi şi încurajează schimbul de experienţă cu alte licee, printr-o platformă cloud, se mai arată în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.