Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Încă opt aleşi locali în incompatibilitate

București: Încă opt aleşi locali în incompatibilitate

DISTRIBUIȚI

129786 – 11072014 – Agenția Națională de Integritate (ANI) anunşă că a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul a opt aleși locali (patru primari, un viceprimar, un consilier județean și trei consilieri locali), ca urmare a exercitării simultane de funcții și calități, încălcând, astfel, mai multe articole ale Legii nr. 161/2003.

Soirin Iulian Ştefănescu, primar al Comunei Bărbătești, judeţul Gorj, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17 decembrie 2010 – 10 iunie 2012, întrucât, simultan cu  funcția de primar, a deținut și calitatea de reprezentant al Unității Administrativ Teritoriale Bărbătești în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. Salubris Gilort S.R.L.

Marian Belu, primar al comunei Afumați și fost viceprimar (2008 – 2012) al aceleeaşi comune, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 23 iunie 2009, întrucât a exercitat, simultan, atât funcția de viceprimar și, ulterior, pe cea de primar, cât și calitatea de persoană fizică autorizată Belu Marian Persoană Fizică Autorizată.

Nicolae Niţescu, primar al comunei Mărașu, judeţul Brăila, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 13 august 2010, întrucât, simultan cu funcția de primar, deține și calitatea de reprezentant al comunei Mărașu în Adunarea Generală a Acționarilor S.C. Compania de Utilități Publice Dunărea Brăila S.A. Totodată, acesta a întreprins în perioada 2008 – 2012 și alte activități remunerate pe lângă cea de primar, de pe urma cărora a încasat venituri de

la Instituția Prefectului Județului Brăila, Direcția pentru Agricultură Brăila și Primăria Orașului Făurei.

Ion Manea, primar al Municipiului Orșova și fost Consilier local  în cadrul Consiliului Local al Mun. Orșova (21 iunie 2008 – 20 iunie 2012), judeţul Mehedinți, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatului de consilier local, întrucât, în perioada 3 iulie 2008 – 5 august 2011, societatea în cadrul căreia acesta a deținut funcția de administrator și calitatea de asociat unic a emis un număr de 103 facturi fiscale decontate de Liceul „Traian Lălescu”, Orșova (instituție aflată sub autoritatea Consiliului Local Orșova), în valoare totală de 1.301.513,31 lei (TVA inclus).

Csiszer Gabor, viceprimar al comunei Păuleni Ciuc, judeţul Harghita, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 27 octombrie 2010, întrucât, simultan cu funcţia de viceprimar, deține şi calitatea de persoană fizică autorizată Csiszer Gabor Persoană Fizică Autorizată.

Costinel Daniel Ristache, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Caraș Severin, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 6 septembrie 2010 – 31 iulie 2011, întrucât societatea la care acesta este administrator și asociat unic a furnizat produse și servicii către CJ Caraș Severin (în calitate de beneficiar). Suma totală achitată de către C.J. Caraș Severin pentru produsele și serviciile de care a beneficiat a fost de 7.143,9 lei.

Valeriu Andriţă, consilier local în cadrul Consiliului Local Piatra-Neamț, se află în stare de incompatibilitate începând cu data de 31 iulie 2012, întrucât, simultan cu funcţia de consilier local, deține şi funcția de reprezentant al Consiliului Local Piatra Neamț în cadrul Adunării Generale a Acționarilor S.C. Publiserv S.R.L. și S.C. Locativ Serv S.R.L.

Gică Blaga, consilier local în cadrul Consiliului Local al Comunei Zănești, judeţul Neamț, s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât societatea comercială în cadrul căreia mama sa deține calitatea de asociat și funcția de administrator a încheiat cu Primăria comunei Zănești un contract de lucrări în valoare de 11.765 lei (la care se adaugă TVA: 2.235 lei). Gică Blaga a fost împuternicit de către mama sa să administreze cu puteri depline societatea comercială în cadrul căreia aceasta deține funcția de administrator. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.