Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Licitaţii suspecte la Transgaz

Bucureşti: Licitaţii suspecte la Transgaz

DISTRIBUIȚI

 129664 – 07072014 – Consiliul Concurenţei anunţă că a efectuat inspecţii inopinate la sediile a 13 companii participante la proceduri de achiziţie publică organizate de Transgaz Mediaş în anul 2011, pentru atribuirea unor contracte de racorduri de gaze naturale şi lucrări de modernizare şi întreţinere a instalaţiilor aferente.

Inspecţiile inopinate au avut loc în cadrul investigaţiei, declanşate de Consiliul Concurenţei, privind o posibilă înţelegere între întreprinderi de a participa cu oferte trucate, la zece licitaţii organizate de Transgaz în anul 2011.

Valoarea totală a celor 10 contracte încheiate de către autoritatea contractantă cu companiile câştigătoare ale licitaţiilor este de aproximativ 8 milioane de euro.

Cele 13 companii investigate sunt Inspet s.a., Condmag s.a., TMUCB s.a., Rominsta s.r.l., Moldocor s.a., Cis Gaz s.a., Armax s.r.l., Armax Gaz s.a., Pegamont s.a., Ecprod s.a., Amarad s.a., Posada Med s.r.l. și Staza Invest s.r.l., potrivit unui comunicat al Consiliului Concurenţei

Legea concurenţei interzice orice înţelegeri între companii, decizii ale asociaţiilor de companii, care au ca obiect sau au ca efect împiedicarea, restrângerea ori denaturarea concurenţei, în special cele care privesc participarea, în mod concertat, cu oferte trucate la licitaţii sau la orice alte forme de concurs de oferte.

În situaţia în care Consiliul Concurenţei va constata încălcarea regulilor de concurenţă, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Cu toate acestea, întreprinderile care cooperează cu autoritatea de concurenţă, în cadrul programului de clemenţă, pot obţine imunitate la amendă sau reduceri substanţiale ale amenzilor, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.