Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti București: Plouă în toată țara în partea a doua a lunii iulie

București: Plouă în toată țara în partea a doua a lunii iulie

DISTRIBUIȚI
ploaie

129855 – 14072014 – Meteorologii au anunțat luni estimările cu privire la condițiile meteo din următoarele două săptămâni. Agenția Națională de Meteorologie informează că în următoarea perioadă vor cădea cantități importante de precipitații pe tot teritoriul țării. În Banat, în următoarele două săptămâni valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, temperaturile maxime situându-se, în medie, între 28 şi 31 de grade Celsius. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în jurul datelor de 20, 21 şi 27 iulie. Temperaturile minime vor creşte uşor în primele zile, apoi se vor menţine relativ staţionare. Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în intervalul 14 – 19 iulie, când temporar se vor înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate, precum şi în intervalul 21 – 25 iulie.

În Crișana, în prima săptămână, regimul termic se menţine relativ staţionar, cu medii ale maximelor în jurul valorii de 30 de grade şi ale minimelor între 14 şi 16 grade Celsius. Vremea se va răci uşor la începutul săptămânii viitoare, cu aproximativ 2…3 grade, însă de miercuri valorile termice vor creşte treptat. Pe parcursul nopţilor, temperaturile medii minime rămân neschimbate, în jurul a 16 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor se menţine ridicată în tot intervalul de prognoză. Vor fi averse, însoţite de descărcări electrice, care vor avea şi caracter torenţial, îndeosebi în jurul datei de 17 iulie, dar şi în intervalul 21 – 23 iulie.

În Transilvania, regimul termic diurn se va menţine apropiat de cel normal în tot intervalul de prognoză, cu medii ale temperaturilor maxime cuprinse între 26 şi 28 de grade Celsius. Uşoare variaţii de temperatură sunt posibile în jurul datei de 17 iulie şi, din nou, în intervalul 22 – 25 iulie. Valorile medii minime cresc cu aproximativ 2 grade în primele zile ale intervalului, apoi se vor menţine relativ staţionare, în jurul a 14 grade. Probabilitatea de apariţie a averselor va fi ridicată pe tot parcursul celor două săptămâni de prognoză, dar acestea vor fi pe arii mai extinse şi temporar mai însemnate cantitativ între 16 şi 19 iulie, respectiv în 22 şi 23 iulie.

În Maramureș, până la sfârşitul primei săptămâni de prognoză, se vor înregistra maxime termice, în medie, de 28…29 de grade, apropiate de normele climatologice ale perioadei. În intervalul 22 – 25 iulie valorile termice vor marca o scădere uşoară, dar vremea se încălzeşte din nou spre sfârşitul intervalului. Minimele termice vor creşte treptat în primele zile, apoi se vor situa, în medie, între 14…16 grade Celsius.

În fiecare după-amiază sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată, cu o probabilitate mai mare de apariţie în perioada 21 – 26 iulie, când se vor acumula și cantități mai importante de apă.

În Moldova, media maximelor termice se va menţine aproape neschimbată, în jurul valorii de 28 de grade Celsius, pe parcursul celor două săptămâni. Totuşi, punctiform, pot apărea diferenţe de la o zi la alta, în funcţie de nebulozitate şi de apariţia precipitaţiilor. Temperaturile medii nocturne vor marca o creştere treptată în primele zile, apoi se vor situa între 15 şi 17 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse, posibil însemnate cantitativ, va fi mai mare în intervalul 15 – 18 iulie şi din nou între 22 şi 24 iulie. În rest, doar trecător vor fi ploi slabe de scurtă durată.

În Dobrogea, intervalul de prognoză debutează cu o vreme normală din punct de vedere termic, cu valori medii maxime de 29 de grade şi minime de 18…19 grade Celsius . În intervalul 16 – 18 iulie, datorită nebulozităţii temporar accentuate, valorile termice vor marca o scădere uşoară, apoi acestea vor creşte treptat, ajungând la medii diurne de până la 30 de grade la sfârşitul intervalului şi temperaturi nocturne de 19…20 de grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor în aversă, însoţite de descărcări electrice, va fi mai mare în perioada 15 – 23 iulie. În rest, după-amiaza sunt posibile ploi slabe, de scurtă durată.

În Muntenia, valorile termice se vor menţine ridicate în primele trei zile ale intervalului, apoi vremea se va răci uşor, mediile maximelor situându-se în jurul a 28 de grade. În a doua săptămână de prognoză, temperaturile diurne se vor situa în jurul unor medii de 30…31 de grade Celsius, caracterizând o vreme călduroasă. Minimele nocturne vor creşte cu 2…3 grade la începutul săptămânii, apoi se vor menţine la medii în jurul a 17 grade Celsius. Probabilitatea pentru averse, posibil, mai însemnate cantitativ, va fi mai mare în perioada 15 – 18 iulie şi din nou în jurul datei de 22 iulie. În rest, doar pe spaţii restrânse vor fi ploi slabe, de scurtă durată.

În Oltenia, temperaturile maxime vor creşte treptat, astfel că, la sfârşitul primei săptămâni, vremea va fi călduroasă, cu valori medii în jurul a 30 de grade. În intervalul 22 – 25 iulie, vremea se va răci uşor, până la medii de 28 de grade, apoi va intra într-un nou proces de încălzire. Valorile termice nocturne vor avea o evoluţie similară şi se vor situa, în medie, între 15 şi 17 grade Celsius. În fiecare după-amiază sunt posibile averse slabe, dar între 15 și 18 iulie, respectiv între 21 și 23 iulie, creşte probabilitatea de apariţie a ploilor pe arii extinse şi mai importante cantitativ.

La munte, în următoarele două săptămâni, valorile termice se vor menţine uşor mai ridicate decât cele normale în această perioadă, temperaturile maxime urmând a se situa, în medie, între 18 şi 21 de grade Celsius, cu cele mai ridicate valori la sfârşitul intervalului. Temperaturile minime vor avea oscilaţii nesemnificative de la o zi la alta, încadrându-se, în medie, între 9 şi 12 grade Celsius. Temporar se vor semnala averse în fiecare zi, însă între 14 şi 20 iulie, precum şi în intervalul 21 – 24 iulie, probabilitatea de a se înregistra cantităţi importante de apă, pe spaţii mai extinse, este ridicată. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.