Acasă Uncategorized Bucureşti: Poliţişti români trimişi în Olanda după hoții din buzunare

Bucureşti: Poliţişti români trimişi în Olanda după hoții din buzunare

DISTRIBUIȚI

– 130299 – 31072014 –  Cinci poliţişti români, cu experienţă în domeniul cooperării internaţionale, participă la o misiune operativă în Olanda, în perioada 31 iulie – 3 august a. c..

O delegaţie română, formată din cinci poliţişti cu experienţă în domeniul investigării furturilor din buzunare şi al analizei informaţiilor, se va deplasa în Olanda, în perioada 31 iulie – 3 august a. c., pentru a participa la o misiune operativă, cu ocazia desfăşurării evenimentului „Gay Pride”, potrivit unui comunicat al IGPR.

Misiunea poliţiştilor români vizează acordarea de sprijin şi asistenţă directă autorităţilor olandeze care instrumentează cauze de natură judiciară referitoare la infracţiuni contra proprietăţii – furturi din buzunare.

De asemenea, poliţiştii acţionează pentru facilitarea schimbului de date şi informaţii de interes poliţienesc cu caracter operativ, pentru prevenirea şi combaterea infracţiunilor.

Deplasarea poliţiştilor români are loc în conformitate cu „Programul de lucru privind cooperarea dintre România şi Olanda 2014-2015”, care cuprinde activităţi de analiză şi cunoaştere a domeniului traficului de persoane, al traficului de droguri, al criminalităţii informatice şi al infracţiunilor organizate contra proprietăţii.

Aceasta este cea de-a treia misiune organizată în baza programului de lucru, prima având loc în perioada 25-27 aprilie a.c., la Amsterdam, cu ocazia Zilei Regilor, eveniment la care au participat aproximativ 1.000.000 de persoane, iar cea de-a doua, în perioada 13-16 iunie a.c., pe durata desfăşurării Festivalului Indian de Vară, eveniment la care au participat aproximativ 16.000 de oameni, se precizează în comunicat. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.