Acasă Economie București: Prima rectificare a bugetului, sub lupa FMI și a CE

București: Prima rectificare a bugetului, sub lupa FMI și a CE

DISTRIBUIȚI

130095 – 22072014 – Delegațiile Fondului Monetar Internaţional (FMI) şi Comisiei Europene (CE) vin din nou în România pentru a discuta cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe despre prima rectificare de buget, scrie Capital. Rectificarea ar putea fi aprobată în august, o condiţie fiind şi rezultatele dialogului cu experţii străini.

O primă problemă o reprezintă stagnarea fondurilor europene, deoarece autorităţile n-au atras nici măcar un miliard din banii puşi la dispoziţie de Uniune. ”România încasează fatidic în jur de o treime din venituri, față de o medie europenă în jur de 45-46%. Avem un deficit cronic. Față de Bulgaria, de exemplu, care are o rată mult mai mică la TVA și încasează mult mai mult.”, spune analistul economic Adrian Mitroi, citat de Digi 24.

Reducerea contribuţiilor sociale de la 1 octombrie pune presiune pe bugetele tuturor ministerelor. Educaţia şi Transporturile sunt ministerele vizate în care vor avea loc tăieri semnificative. În plus, o cheltuială de 400 milioane de lei prevăzută pentru autostrada Comarnic – Brasov va fi anulată. ”În momentul în care statul redirecționează aceste fonduri dinspre rondouri de flori, autostrăzi sau ce vreți dvs, așa-numitele investiții, toți cei care puneau stâlpi, puneau borduri, făceau o astfaltare nu o vor mai face și implicit acei oameni nu vor mai fi angajaţi în economia țării.”, declară Cristian Păun, profesor de economie. PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.