Acasă Bucuresti-Ilfov Bucuresti Bucureşti: Reţineri în scandalul MEDAS

Bucureşti: Reţineri în scandalul MEDAS

DISTRIBUIȚI

129628 – 06072014 – Tribunalul Bucureşti a decis sîmbătă cercetarea în libertate, sub control judiciar, a patronilor clinicilor Medas şi a celorlalte persoane reţinute în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani. Decizia nu este definitivă, putând fi atactă la Curtea de Apel Bucureşti.Vineri, anchetatorii i-au reţinut pe Simona Iolanda Ateia, Abd Halal Ateia, Andrei Petre Roşca, Dana Iulia Chiotan, Valentin Ion Durlă, Shaaban Badawy, pentru evaziune fiscală, şi pe Maria Voichiţa Cociaşu, Mohmed Majed, Anca Coman, Mariana Cristina Vlăduţ şi Valentin Olteanu, pentru complicitate la evaziune fiscală.

Procurorii au cerut arestarea preventivă pentru 30 de zile, însă Tribunalul Bucureşti a respins propunerea dispunând măsura controlului judiciar.

Bunurile inculpaţilor au fost puse sub sechestru, până la concurenţa prejudiciului produs.

Grupul Medas, controlat de soţii Ateia, are şapte clinici medicale şi cinci laboratoare în Bucureşti şi în ţară.

Prejudiciul adus bugetului de stat ca urmare a rambursărilor ilicite de TVA este de aproximativ 162 de milioane de lei. Totodată, ca urmare a înregistrărilor fictive în contabilitate s-a produs bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 160 de milioane de lei. – PROMPT MEDIA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.